Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2015 - Anul XX, nr. 54 (5866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În premieră, după sute de ani

Strada de pământ Mihail Sadoveanu, din municipiul Suceava, se asfaltează în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre străzile aflate la doi pași de centrul municipiului Suceava, strada Mihail Sadoveanu, a devenit impracticabilăatât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Aceastăstradă, în lungime de aproximativ 1,5 kilometri, nu a văzut asfalt niciodată, iar în privința rețelelor de utilități, sucevenii care locuiesc aici au doar apăcurentă, energie electrică, parțial gaz metan, parțial canalizare.

De mai bine de un an, au început lucrările de canalizare, care teoretic s-au încheiat, însărețeaua nu este funcțională. Săpăturile și vremea umedăau făcut ca acum strada săarate ca un drum accidentat din pădure, în condițiile în care de aici pleacăzilnic la școalăși grădiniță60 - 70 de copii. În zilele ploioase, ca sănu le înoate copiii în nămol pânăla glezne, mulți părinți care au autoturisme fac cu rândul și transportăelevii la cursuri.

Mircea Mlynars locuiește pe strada Mihail Sadoveanu, la nr. 55, de peste 50 de ani. Tot aici au stat părinții și bunicii lui. ”Parcăa fost blestematăstrada asta, nu a asfaltat-o nimeni, niciodată. Am fost la Lisaura, la Tișăuți, e asfalt și beton peste tot. Aici, în oraș, la câțiva metri de kilometrul zero al Sucevei, avem stradăde pământ. Un an de zile au lucrat la canalizare, dar rețeaua nu este funcțională. Trebuie racordatăcu cea de pe strada Cernăuți și nici măcar n-au început lucrările. Dacăstătea pe aici cineva de la primărie sau de la Consiliul Județean, săvezi cum asfaltau și aduceau utilitățile”, ne-a spus, ieri, suceveanul.

De o parte și de alta a străzii, casele frumoase și îngrijite sunt protejate cu garduri de noroiul care sare de sub roțile mașinilor. La orele amiezii, elevii care se întorc de la școalăcautăsă-și croiascăpotecăprin nămol.

Spre capătul străzii, câțiva bărbați stau de vorbă. Sunt nemulțumiți atât de starea jalnicăa străzii, cât și de faptul cămai trebuie sătreacămult timp pânăcând canalizarea va fi pusăîn funcțiune. Mai mult, ultimele case nici măcar nu vor putea fi racordate pentru căsistemul nu este prevăzut cu pompe. Așa căimobilele care sunt amplasate la nivel mai jos decât conductele vor folosi în continuare fosele septice.

 

Singura canalizare funcționalăeste cea cosntruităde austrieci, în urmăcu peste 100 de ani

Mihai Mihalache, Stelian Iavoschi și Florin Huțuleac sunt supărați căpentru administrația localăstrada Sadoveanu nu reprezintă”centru”. De circa 4 ani, merg pe rând în audiențe la primărie și tot atrag atenția asupra problemelor lor. ”Dacănu mergem noi la ei, nu-i vedem la față. Singurul politician care a fost pe aici a fost domnul Flutur, în 2012. Am primit pixuri, brichete și multe promisiuni. Strada este în continuare așa cum o vedeți”, ne-a spus Stelian Iavoschi.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, ne-a declarat căstrada Mihail Sadoveanu este prinsăîn programul de asfaltări din acest an. Motivul întârzierii a fost acela căîntâi trebuiau finalizate lucrările la rețeaua de canalizare, prin urmare asfalt se va turna în 2015. Din punctul de vedere al primărie, canalizarea este încheiatăși se poate asfalta. Pânăatunci, în ultimele zile, pe aceastăstradămunicipalitatea a împrăștiat balast pentru a proteja cât de cât traficul pietonal.

Managerul de proiect pentru rețeaua de canalizare de la SC ACET SA, Ion Proboteanu, spune însăcă, pentru a putea fi pusăîn funcțiune canalizarea de pe strada Mihail Sadoveanu, mai trebuie construităo porțiune de circa 200 de metri, pe strada Platoului. Aici lucrările ar fi în întârziere pentru că, spune directorul Proboteanu, este vorba despre o zonăîn care excavatorul nu avea acces din cauza unor garduri de pe proprietăți private. ”Am cerut sămi se facăo estimare a lucrărilor care mai sunt de făcut și în câteva zile voi ști”, ne-a declarat directorul de proiect de la ACET.

La aceastăoră, singura porțiune de canalizare funcționalăde pe strada Mihail Sadoveanu este cea construităde austrieci, în urmăcu peste 100 de ani. Pentru căeste în stare perfectă, nu a fost necesar săfie înlocuită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada de pământ Mihail Sadoveanu, din municipiul Suceava, se asfaltează în acest an.
 Vizualizări articol: 4472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.1 din 7 voturi
Strada de pământ Mihail Sadoveanu, din municipiul Suceava, se asfaltează în acest an1.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amatorism trimis de
( 7 mar 2015, 11:11:00
Pentru cel ce se ocupa de postarea online a articolelor. Vezi ca windows-ul are optiunea de corectare automata a scrierii si te corecteaza unde gresesti. Inca putin si ne scrii in limbaj de"chat". adik ai scr de  ☭  un art k
2.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2015, 17:38:33
Va rog sa aveti putin respect pentru cititori si mai multa seriozitate inmunca dacasepoate, nu este prima data candseintampla
3.   COMPLETARE trimis de
( 8 mar 2015, 16:57:20
DAR STR.EUDOXIU HURMUZACHI,strada ultracentrala ,a fost vreodata asfaltata pana la capat?NU! Primarul rotofei ,cu falcile ude de la ultima ploaie usoara,promite de cand a fost ales primar la primul mandat.Este prea mare Suceava pentru el
4.   Pentru Tarzan Demon trimis de
( 8 mar 2015, 21:04:57
Daca cei de la Monitorul prefera niste cititori ca tine carora nu le pasa ce citesc, cum citesc si comenteaza aiurea, eu pot sa citesc si altceva. Am lucrat cu Word,JPEG etc. si stiu ce inseamna, apropo de lucrat, tu ai muncit in viata ta? stii ce inseamna sa lucrezi si sa faci un lucru corect si placut celorlalti? Da-mi si mie un exemplu de ceva bun din viata ta ca sa te mai bag in seama pentru ca din ceea ce s-a scris despre tine nu cred ca avem despre ce vorbi. Care este scopul tau in viata in afara de a sta pe internet?
5.   Pentru Tarzan Demon (suna mai bine) trimis de
( 8 mar 2015, 22:49:51
Dute pe la un doctor si intreaba-l daca se mai poate face ceva in cazul tau si cu ocazia asta poate mai obtii o pensie sau ajutor de la stat sa-ti permita sa stai pe net si sa injuri. Cautati prieteni prin alta parte eu am inteles de ce esti in stare. Pa
6.   Locatarii de pe strada mihail sadoveanu si platou trimis de
(11 mar 2015, 20:27:23
Un grup de proprietari de pe strada Mihail Sadoveanu si Platoului care suntem implicati direct in comentariile domnului Necsulescu Andrei , care pe unde merge se da drept inginer sau savant si el nu a terminat nici clasele elementare , se da mare patron de firme si fundatii acuzandu-ne pe noi ca nu platim taxa de salubrizare toate persoanele intrucat el are chiriasi si nu plateste nici taxa de salubrizare si nici impozit la stat pe venitul pe care il incaseaza . cel care merge peste tot spune ca ne reprezita pe noi , el nu are un servici unde sa lucreze , nici nu a lucrat , umbland toata ziua in stanga si dreapta cu reclamatii . Rugam redactiile , primariile , pe unde se duce , nu are nicio imputernicere din partea noastra sa ne reprezinte . noua ne este rusine sa ne reprezinte , nu are nici dupa ce sa beie apa . Sa isi caute un servici sa lucreze si sa ne lase pe noi in pace pentru ca putem avea fiecare de grija . Cu stima si respect locatarii de pe Sadoveanu si Platoului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei