Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 oct 2014 - Anul XIX, nr. 229 (5738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare europeană

Lungu anunţă proiecte de 158 de milioane de euro pentru perioada 2014 – 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava are în lucru proiecte în valoare de 158 de milioane de euro, pentru care vrea să obţină finanţare europeană în perioada 2014 – 2020.

„Am avut discuţii cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care a fost la Suceava săptămâna trecută, pentru că avem un portofoliu de proiecte în valoare de 158 de milioane de euro pentru perioada 2014 – 2020”, a anunţat ieri şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

În următorii şase ani, Primăria Suceava ar putea accesa proiecte în cadrul a 11 programe operaţionale, fiecare cu mai multe axe de finanţare.

Dintre proiectele la care se lucrează, cel mai valoros este cel de reducere a pierderilor de pe reţelele de termoficare, valoarea acestuia fiind estimată la 50 de milioane de euro.

Un alt proiect, cu o valoare estimativă de trei milioane de euro, vizează reabilitarea termică şi modernizarea sediului Primăriei Suceava, iar unul de 17 milioane de euro - valorificarea şi conservarea patrimoniului cultural de la Curtea Domnească.

Un proiect de 30 de milioane de euro vizează realizarea rutei ocolitoare nr. 2, pe traseul Ipoteşti – Bosanci – Salcea – Botoşani, iar altul, de 13 milioane de euro, continuarea proiectului de punere în valoare a Cetăţii de Scaun.

Tot din fonduri europene se intenţionează achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, pentru transportul în comun, dar şi realizarea de locuinţe sociale şi a unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu anunţă proiecte de 158 de milioane de euro pentru perioada 2014 – 2020.
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Lungu anunţă proiecte de 158 de milioane de euro pentru perioada 2014 – 20202.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos trimis de
( 2 oct 2014, 13:16:58
Totul suna foarte frumos teoretic.Apare o neconcordanta.Proiectele sunt pe perioada 2012-2020.Dar domnului primar i se termina mandatul in 2016(spre marea fericire a noastra).Sau poate ca domnul primar de aia s-a dat independent strans aproape de PSD pentru a putea candida din nou ca primar din partea acestei formatiuni.Eu sper ca nu va mai candida si il felicit ca a demarat programe si pentru viitorul primar.Asta inseamna sa te gandesti zi si noapte la bunastarea municipiului.Cat despre aceste promisiuni de proiecte domnul Lungu mereu a vorbit.A zis ca in toamna incep lucrarile la podul de la itcani si pasarela,la B-dul George Enescu,la str.Universitatii.Poate la anul.
2.   Foarte frumos trimis de
( 2 oct 2014, 13:22:33
Tot domnul Lungu a promis ca va prelua casa de Cultura a sindicatelor.Tot domnul Lungu a promis ca va face telegondola pe traseul Zamca -Cetate.Tot domnul Lungu a promis ca va amenaja albia raului Suceava si va amenaja plaje si locuri de distractie(ca la Monte Carlo).Tot domnul primar a promis ca va face o zona de agrement in spatele Uzinei Electrice.Zicea primarul"„Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”.

3.   Foarte frumos trimis de
( 2 oct 2014, 13:29:22
Vad ca reia tema repararii retelei de termoficare.50 milioane euro este o suma enorma pentru orasul nostru.Sigur ca si Primaria va plati un procent ca asa e la programele europene.Mult mai indicat era sa se incerce un parteneriat cu firma care se va ocupa de transportul si distributia energiei.Sa fi participat si acea firma la reparatii cu capital propriu.Asa ce facem?Cheltuim o gramada de bani si dam la cheie unei firme care vine sa faca profit.Modernizarea Primariei nu cred ca era necesara acum cand sunt probleme mult mai stringente de rezolvat.Iar de Curtea Domneasca aud discutii de 10 ani.O firma spaniola a si facut un proiect foarte interesant.
3.1  RE: Foarte frumos trimis de
( 2 oct 2014, 21:16:11
Ce mic e interesu "multimii" pentru gusatii vremelnici.Poate de aia profita in stil "mafiot" de atatia ani, nasii astia puhavi "plotejati" de serviciile obligatorii si nah "la naiba" starnesc "lehamitea" tipic romaneasca.
4.   „Laudă-mă gură, ca să-ţi dau friptură”! trimis de
( 2 oct 2014, 14:18:07


Primarul Lungu nu mai conteneşte să se auto-elogieze cu privire la lucrurile măreţe pe care le face el în calitate de primar de Suceava. Periodic, la distanţă de doar câteva saptamini, ne incinta cu dorinta de a mai face ceva pentru alesii lui.
Nimic de spus, dar nu stiu ce-l opreste sa transforme vorba in fapta!
5.   Ha ha ha trimis de
( 2 oct 2014, 21:07:47
domnu lungu nu reuseste sa stranga maidaneziilaughing)
6.   Comentariu trimis de
( 2 oct 2014, 21:40:55
vorbe an vant nu se va face nimic niciodata ,si chiar daca se va ancepe ceva sigur nu se va termina , bani pt lucrari se vor ampartii antre ei se vor termina iar lucrarea va mai astepta alti bani si alt primar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei