Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2014 - Anul XIX, nr. 193 (5702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În spatele gratiilor

Reprezentanții penitenciarului încearcă să-l convingă pe Vasile Lavric să renunțe la greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transferat de la Penitenciarul din Botoşani la Penitenciarul-Spital Târgu Ocna, Vasile Lavric, mecanicul auto din Rădăuţi bănuit de dispariţiile misterioase a trei surori din localitate, dintre care una chiar fosta sa soţie, cea pe care ar fi lovit-o cu un ciocan în cap în urmă cu 14 ani, cu intenţia de a o ucide, este în continuare în greva foamei, susţinând că este nevinovat şi că a fost închis pe nedrept.

Rădăuţeanul a ajuns în urmă cu două săptămâni, de două ori în câteva zile, de la Palatul de Justiție, direct la Urgenţele Spitalului Judeţean, după ce a intrat în comă diabetică, ca urmare a stării sale precare de sănătate, pe fondul protestului său extrem pe care l-a început în urmă cu aproximativ şase săptămâni, pe 10 iulie.

Reprezentanţii unităţii de detenţie de la Târgu Ocna spun că deţinutul Lavric se află sub atenta supraveghere a personalului specializat din cadrul serviciului medical. „ Persoana în cauză este cooperantă, i se monitorizează funcţiile vitale, se hidratează în mod constant, este echilibrată hemodinamic și beneficiază de suport din partea serviciului de educație și asistență psihosocială  ori de câte ori este nevoie”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al  Penitenciarului-Spital Târgu Ocna, George Vraciu.

Acesta a arătat că protestul lui Vasile Lavric are, din declaraţiile rădăuţeanului, motive juridice, acesta fiind nemulţumit de modul în care se derulează procesul penal.

„De la momentul declarării refuzului de hrană și până în prezent, deținutul a fost audiat de nouă ori în cadrul celor două unități penitenciare în care a fost custodiat. Cu aceste ocazii i s-au adus la cunoștință riscurile medicale la care se expune în cazul în care continuă forma de protest  și căile legale la care poate apela în vederea soluționării problemelor juridice”, a completat George Vraciu.

Cu toate astea, deşi i s-a explicat că are alte posibilităţi legale de a-şi dovedi nevinovăţia, Vasile Lavric nu vrea să renunţe la forma sa de protest, spunând nu o dată că preferă să moară, decât să stea nevinovat după gratii.

Rădăuţeanul a fost arestat la mijlocul lunii aprilie a acestui an, pentru o presupusă tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani, când şi-ar fi lovit soţia de atunci (Nicoleta Lavric, fostă Iordache), cu un ciocan în cap.

Femeia a ajuns la spital, însă nu a depus vreo plângere la poliţie, menţinţând căsnicia cu Vasile Lavric până în aprilie 2005, când a depus cerere de divorţ. La câteva zile distanţă, însă, femeia a dispărut fără urmă.

Nu a trecut mult timp de la dispariția soţiei sale, iar mecanicul auto din Rădăuţi a adus-o acasă la el pe sora Nicoletei, Ramona Iordache, cu care avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale, încă de pe vreme când tânăra avea doar 13 ani.

La două luni după dispariția Nicoletei, dispare şi Ramona, iar cele două dispariţii misterioase au fost legate cu cea a unei alte surori, Iuliana Iordache, despre care familia ei spune că nu a mai văzut-o şi nu a mai auzit nimic încă din 1995.

 

Procurorii de la Bucureşti au reluat cercetările, după ce anchetatorii de la Suceava au clasat dosarul din lipsă de probe 

Disparițiile surorilor Iordache au fost cercetate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Anchetatorii aveau o ipoteză şocantă: Lavric le-ar fi ucis pe cele trei surori şi a scăpat apoi de cadavre, bănuind că trupurile neînsufleţite ar fi fost îngropate.

În septembrie 2006, însă, din lipsă de probe, anchetatorii de la Suceava au închis dosarul.

După aproape şapte ani, Parchetul General a preluat dosarul şi a demarat o nouă serie de verificări, investigatori de la Bucureşti venind de mai multe ori în judeţ, pentru a audia persoane şi a face săpături în mai multe zone în care bănuiau că ar fi fost îngropate cadavrele.

Din informaţiile care au apărut în mass-media, doar la săpăturile din curtea gospodăriei părinţilor lui Vasile Lavric au fost găsite mai multe fragmente osoase, însă acestea nu erau de provenienţă umană.

Între timp, procurorii de la Capitală l-au trimis în judecată pe Vasile Lavric în dosarul tentativei de omor comise în anul 2000, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Suceava şi urmând să aibă un nou termen săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanții penitenciarului încearcă să-l convingă pe Vasile Lavric să renunțe la greva foamei.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Reprezentanții penitenciarului încearcă să-l convingă pe Vasile Lavric să renunțe la greva foamei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei