Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2014 - Anul XIX, nr. 192 (5701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Festivalul Huţulilor

Lucia Condrea, primul cetăţean de onoare al comunei Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucia Condrea, artista încondeietoare care a înfiinţat în comuna Moldoviţa un faimos Muzeu al Ouălor Încondeiate, a fost onorată cu titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei.

Diploma i-a fost conferită pe scena celei de-a V-a ediţii a Festivalului Huţulilor „Din obcini cântec răsună”, care s-a desfăşurat la Moldoviţa în ziua de sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului.

Conferirea acestui titlu marchează o premieră întrucât, aşa cum ne-a spus primarul Traian Iliesi, „Lucia Condrea este primul cetăţean de onoare al comunei Moldoviţa”.

„Lucia Condrea - a accentuat edilul comunei - a muncit foarte mult pentru muzeul închinat oului încondeiat, iar prin activitatea ei a ridicat etnia huţulă, promovându-i tradiţiile şi obiceiurile. Este recunoscută pe plan internaţional ca o artistă de mare clasă şi pentru ce a făcut ea pentru Moldoviţa se cuvenea să facem şi noi ceva pentru ea. Mai sunt însă şi alţi oameni care merită să primească titlul de <Cetăţean de onoare>al comunei şi, deschizând acum lista cu Lucia Condrea, vor mai urma şi alţii care vor fi onoraţi cu acest titlu”.

Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea”, una dintre atracţiile principale ale comunei, a fost înfiinţat în anul 1993 şi etalează o colecţie de peste 5.000 de ouă decorate în tehnici diverse din întreaga lume. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt creaţii ale Luciei Condrea, realizate în cinci tehnici diferite, minunăţii care i-au adus numeroase premii obţinute la expoziţiile pe care le-a avut în zece ţări europene. Lucrările Luciei Condrea se află la loc de cinste în mari muzee, în colecţiile unor Case Regale şi în diverse colecţii particulare.

„Mă bucur că am primit titlul de <Cetăţean de onoare>, primul din istoria comunei Moldoviţa, mă onorează şi sunt fericită că valoarea şi meritele mele sunt apreciate şi recunoscute în comuna mea”, ne-a spus ieri la telefon Lucia Condrea, între două vizite pe care le ghida în Muzeul Ouălor Încondeiate care-i poartă numele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucia Condrea, primul cetăţean de onoare al comunei Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 3529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 45 voturi
Lucia Condrea, primul cetăţean de onoare al comunei Moldoviţa4.8545

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei