Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2014 - Anul XIX, nr. 192 (5701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici oficiale

Numărul de turişti care au stat în hoteluri din judeţ, mai mare cu 10% decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analizele realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava în baza datelor transmise de proprietarii de structuri de primire turistică din judeţ arată că numărul de turişti sosiţi în unităţile hoteliere a crescut în prima jumătate a anului cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform analizei, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c., în structurile de primire turistică au fost înregistrate 109.711 sosiri, cu 9,6% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Numărul de turişti români a crescut cu 10,3%, iar cel al turiştilor străini cu 5,3%.

Datele statistice arată că cei mai mulţi turişti străini care au ajuns în judeţ în luna iunie a acestui an au fost din Germania, aproape 22% din total, urmaţi de cei din Italia, 15%, Spania, 11%, Polonia şi Franţa, ambele cu aproape 6%, Austria, 4%.

Chiar dacă numărul de persoane cazate este mai mare în acest an, fapt fără îndoială îmbucurător, durata de şedere rămâne scăzută. Durata medie de şedere  este de 2,4 zile de persoană. În staţiunea Vatra Dornei durata de şedere medie la hoteluri este de departe cea mai ridicată, de 5,9 zile. Această situaţie se explică prin numărul mare de pensionari care beneficiază de bilete de tratament în municipiul staţiune.

Cercetarea statistică din care au rezultat datele amintite mai sus a fost realizată doar pe unităţile care au minim 10 paturi. În luna iunie a acestui an în judeţ au fost înregistrate 202 structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare, care au pus la dispoziţie în total 8.130 de paturi. 

Numeric, conform Direcţiei de Statistică Suceava, pensiunile agroturistice deţin cea mai mare pondere, respectiv 34,7%, urmate de pensiunile turistice (24,8%), hoteluri (21,8%), vile turistice (5%), restul de 13,7% fiind la categoria alte structuri de primire turistică (moteluri, cabane turistice, bungalouri ş.a.).

În ceea ce priveşte capacitatea de cazare, hotelurile deţin peste 50% din numărul de locuri, iar pensiunile agroturistice 18%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de turişti care au stat în hoteluri din judeţ, mai mare cu 10% decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul de turişti care au stat în hoteluri din judeţ, mai mare cu 10% decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei