Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2014 - Anul XIX, nr. 158 (5667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Weekend plin de evenimente de ţinută, la Zilele Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele Humorului, ediţia 2014, au debutat ieri în oraşul Gura Humorului, sucevenii şi turiştii fiind invitaţi la o sumedenie de manifestări, de la festivaluri de umor şi muzică şi până la concerte în aer liber cu trupe importante. Zilele Humorului înseamnă prin tradiţie evenimente condensate şi de ţinută, pentru ca fiecare vizitator să găsească ceva pe gustul lui, iar această a X-a ediţie a sărbătorii oraşului are toate premisele pentru a respecta această regulă nescrisă.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Primăria Gura Humorului, organizatorii au venit cu detalii referitoare la evenimentele organizate.

„Încercăm să realizăm un amalgam organizat, astfel încât fiecare persoană să găsească ceva pe gustul ei”, şi-a început prezentarea primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

 

Două festivaluri internaţionale

Şi la această ediţie, cel mai de anvergură eveniment nu poate fi altul decât Festivalul internaţional de grafică satirică şi literatură umoristică „Umor... la Gura Humorului”, ajuns la ediţia a XXIV-a. Festivalul, al cărui preşedinte de onoare este Ştefan Popa  - Popa's, va fi împărţit pe două teme: secţiunea de grafică satirică cu tema „Săritură peste graniţă” şi secţiunea de literatură umoristică cu tema „Ghinionul de a fi norocos”. La festival vor participa 182 de reprezentanţi din 34 de ţări.

Un alt eveniment de anvergură este Euroritm - Festival de muzică uşoară pentru tineret, la care vor participa 39 de concurenţi din Bulgaria, Ucraina, Malta, Turcia, Moldova, Kazakstan şi România, fiind pus în joc un mare premiu de 3.000 de lei.

 

Umor cu grupul Vouă, one-man-show cu Florin Piersic Jr. şi Balul Gospodarilor

Pe lângă aceste festivaluri internaţionale de profil, Zilele Humorului înseamnă şi multe manifestări pentru toate gusturile publicului. Paradă de port popular, expoziţii de cai, câini ciobăneşti, concursuri de tracţiune, Gala Olimpicilor, Târgul meşteşugarilor, umor cu grupul Vouă, piesa de teatru „Escroci în aer liber”, cu Monica Davidescu, Dan Tudor, Afrodita Androne şi Ovidiu Cuncea, Freak Show, one-man-show cu Florin Piersic Jr. sau Balul Gospodarilor. La acest ultim eveniment, care va avea loc la Toaca Bellevue, toţi participanţii vor avea ţinută obligatorie. După cum a precizat Vera Romaniuc, directorul Muzeului Obiceiurilor Populare Gura Humorului, „intrarea la bal se face pe baza buletinului de identitate, care în seara de sâmbătă este costumul popular”. 

 

Phoenix, varianta Nicu Covaci

Zilele Humorului nu puteau să nu aibă un standard ridicat şi în ceea ce priveşte concertele în aer liber, care se vor desfăşura trei seri la rând, începând de astăzi. Cele mai aşteptate vor fi trupele Phoenix şi Direcţia 5. Vor mai concerta printre alţii şi Xonia şi Fără Zahăr. 

Marius Ursaciuc a explicat că legendara trupă Phoenix îl va avea în frunte pe Nicu Covaci, ceilalţi membri ai vechii trupe făcând parte din grupul Pasărea Rock, care recent a pierdut în instanţă dreptul de a interpreta vechile piese ale Phoenix.

În fiecare seară nu vor lipsi şi concertele de muzică populară, în majoritate asigurate de nume din zona Bucovinei.

 

“În ţara codrilor de fagi / Tărâm de basm, pavat cu vise / Vă aşteptăm prieteni dragi, mereu cu braţele deschise”

Pentru prima dată, pe lângă organizatorii tradiţionali, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi Primăria Gura Humorului, s-a alăturat şi Primăria comunei Mănăstirea Humorului.

Constantin Moldovan, primarul comunei Mănăstirea Humorului, a ţinut să le ureze bun venit participanţilor într-un mod original: “În ţara codrilor de fagi / Tărâm de basm, pavat cu vise / Vă aşteptăm prieteni dragi, mereu cu braţele deschise”.

La conferinţa de presă organizată ieri au fost prezenţi şi şefii Biroului Rutier al Poliţiei Gura Humorului, Jandarmeriei Gura Humorului, Detaşamentului de pompieri din localitate şi Poliţiei Locale, cei care se vor mobiliza pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice la Zilele Humorului, de la prevenirea furturilor de buzunare şi până la fluidizarea traficului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekend plin de evenimente de ţinută, la Zilele Humorului.
 Vizualizări articol: 2639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Weekend plin de evenimente de ţinută, la Zilele Humorului4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei