NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9772 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,606 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Procesiune pentru bolnavi cu moaştele Sf. Pantelimon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătoarea sfântului tămăduitor al bolnavilor, Mucenicul Doctorul fără de Arginţi Pantelimon, marcată de biserică şi credincioşi pe 27 iulie, va avea, şi în acest an, o semnificaţie cu totul specială pentru fălticeneni. Moaştele Sfântului Pantelimon vor fi aduse de la  Constanţa şi vor fi duse pe 20 iulie într-o procesiune pe străzile din Fălticeni.

Prin bunăvoinţa Arhiepiscopiei Tomisului, moaştele Sf. Pantelimon vor ajunge la Fălticeni joi, 15 iulie, la ora 19. Acestea vor fi întâmpinate de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi de credincioşi la troiţa din faţa Bisericii „Sf. Ilie”. ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului şi un sobor de preoţi vor oficia,  la sosirea moaştelor, o slujbă religioasă.

Aşa cum am aflat de la parohul bisericii „Sfântul Ilie”, preot Ionel Marian, vineri, 16 iulie, la ora 19,00, un sobor de preoţi va oficia Sfântul Maslu de obşte pentru cei bolnavi şi în suferinţe, precedat de Slujba Aghezmei Mici. Duminică, 18 iulie, începând cu ora 9, va avea loc Slujba Acatistului Sf. Mucenic Pantelimon şi Sfânta Liturghie, urmând ca marţi, 20 iulie, începând cu ora 9, la biserica Sf. Ilie să fie oficiată, de un sobor de preoţi, Sfânta Liturghie închinată Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. În aceeaşi zi, de la ora 12, va începe procesiunea prin centrul oraşului Fălticeni cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Mucenic Pantelimon şi ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion.

 

Moaştele Sfântului Pantelimon, alinarea suferinţelor celor bolnavi

Aflate în Catedrala "Sfinţii Petru şi Pavel" din Constanţa din anul 1931, Moaştele Sfântului Pantelimon au fost alinarea suferinţelor multor bolnavi şi călăuzitorul medicilor care s-au rugat cu credinţă la sfânta raclă.

Sfântul Pantelimon a fost vindecător în timpul vieţii sale, iar acest dar cu care a fost înzestrat a continuat să fie simţit şi de cei care se apropiau de sfintele sale moaşte. Şi în anul 2008, sărbătoarea de Sfântul Ilie a fost aureolată de o procesiune religioasă care a adus mângiiere sufletească bolnavilor din zona Fălticeni, moaştele Sf.  Mucenic Pantelimon fiind conduse într-o procesiune pe străzile municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune pentru bolnavi cu moaştele Sf. Pantelimon.
 Vizualizări articol: 1131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Procesiune pentru bolnavi cu moaştele Sf. Pantelimon5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei