Sărbătorile pascale sunt întâmpinate de către elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Pîrteştii de Sus cu o serie de evenimente dedicate Învierii Domnului. Astfel, s-a derulat proiectul educativ „Învierea Domnului în Bucovina”, care cuprinde mai multe manifestări cultural-artistice menite să preîntâmpine marea sărbătoare pascală, precum expoziţia „Lumina Învierii în ochi de copil” realizată la Şcoala Pîrteştii de Sus, expoziţie ce conţine lucrări plastice, colaje, desene, ouă încondeiate, icoane pe sticlă, suporturi de ou şi ornamente pentru masa pascală, inspirate din tradiţiile populare şi din viaţa creştinătăţii locale.
Concursul „Întâmpinăm Învierea Domnului cu fapte bune” a îndrumat elevii în spiritul milosteniei şi dăruirii. Acest concurs s-a desfăşurat în perioada Postului Mare, manifestare în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune angajamente de a săvârşi fapte bune, de a se îndrepta, de a fi mai buni, mai credincioşi, mai aproape de Dumnezeu. La această manifestare au participat 65 de elevi din ciclul primar şi 56 de elevi din ciclul gimnazial care şi-au exprimat în scris dorinţele sau faptele bune realizate.
Tot în cadrul proiectului, la Şcoala Pîrteştii de Sus va avea loc o lansare de carte. Evenimentul va avea loc în ziua de vineri, după Paşte, de Izvorul Tămăduirii. Este vorba despre „Monografia Şcolii Pîrteştii de Sus”, manifestare care îşi aşteaptă foştii şi actualii elevi ai şcolii să se regăsească în paginile monografiei şcolare, dedicate dascălilor care au dăruit lumina înţelepciunii. Această activitate este însoţită de prezentarea revistei şcolare nr. 4-5, denumită sugestiv „Moşteniri folclorice” de către echipele de realizare şi redactare, după care Ansamblul Folcloric „Pădureţul” va prezenta un program artistic de cântece şi dansuri populare specifice localităţii şi ţinuturilor bucovinene.