Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Înfricoşătoarea perspectivă a victoriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încep cu fotbal, dar numai pentru variaţie, căci voi continua cu tenis. După înfrângerea Barcelonei, cei de la Real Madrid au avut o reacţie incredibilă, au căsăpit echipa Valenciei, una deloc oarecare, în faţa unui public incredul. Într-o repriză de cinci stele madrilenii au înscris cinci goluri, fără a primi vreunul. Măcelul s-a oprit după odihnă, scorul n-a mai luat amploare, dar nici Valencia n-a izbutit golul onorific. S-a dus, deci, posibilitatea de a vedea ambele simboluri ale fotbalului spaniol învinse concomitent, şi cred că trebuie să ne luăm gândul de la aşa ceva în sezonul ăsta. Astăzi, târziu în noapte, vom putea vedea varianta de cupă a meciului Valencia-Real Madrid, gazdele având de recuperat două goluri. Mă bag şi eu în seamă cu un vechi clişeu fotbalistic, cum că nici un meci nu seamănă cu altul, dar adevărul este că meciul de duminică dintre cele două formaţii nici n-ar avea cum să semene cu vreun altul. Totuşi, jucătorii Valenciei sunt de nivelul Ligii Campionilor (vor juca în optimi cu PSG), au şi ei orgoliul lor, nu pot lăsa nepedepsită o asemenea aroganţă, plus că nici publicul nu mai este dispus să tolereze un nou eşec. Un pronostic echilibrat, chiar dacă e vorba despre echilibru instabil, ar fi victorie Valencia, fără calificare. Să vedem.

Printr-o oarecare conjunctură, sfertul dintre Ferrer şi Almagro m-a prins treaz în creierii nopţii şi, cu toate că îmi propusesem să urmăresc câteva game-uri, nu m-am mai putut desprinde de televizor din cauza acestui Almagro. Aşa cum Ferrer e victima preferată a lui Federer, tot aşa Almagro nu ştia ce-i aia victorie la Ferrer. Dar iată-l pe Almagro înverşunat, jucând dur cu reverul său a la Wawrinka şi păstrând intensitatea un set... două... şi în al treilea ajunge să servească pentru meci. Abia atunci se înmoaie şi pierde setul, dar se agaţă de setul patru şi mai serveşte o dată pentru meci, şi apoi încă o dată, în acelaşi set. Degeaba, perspectiva victoriei îl paralizează, iar pe la ora 7 şi jumătate mă prăbuşesc în somn, nesuportând a-l vedea chinuit de regrete în decisiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înfricoşătoarea perspectivă a victoriei.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înfricoşătoarea perspectivă a victoriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei