Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2015 - Anul XX, nr. 35 (5847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Propun ca încătuşaţilor să li se pună şi lanţuri la picioare!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suirea Elenei Udrea în maşina poliţiei, din faţa sediului DNA, cu brăţara cătuşelor la mâini şi scoborârea ei fără cătuşe, în curtea Poliţiei, a creat nu numai un scandal extern (a inflamat redacţiile, în crâşmă s-au înjurat consumatorii, pe diferenţe de viziune, iar la domiciliile neinculpaţilor s-au păruit soacra cu nora), dar s-a produs şi motivul unei anchete interne. DNA-ul s-a autosesizat, iar mai marii poliţiei au luat foc. Cine a pus cătuşele, cine le-a scos, care-i procurorul care-a decis ce-a decis şi ce mână de poliţist iresponsabil a descuiat cu un minut mai devreme lacătul încheietorilor? Cătuşele, de mai multă vreme, funcţionează la noi ca un avans la pedeapsă. Sunt parte a unei pedepse nepronunţate. Încătuşat, un ministru, un primar, un judecător, spre deosebire de un hoţ de buzunare care-şi arată poza cu cătuşe mândru, ca o legitimare a profesiei, e terfelit cu totul, mitul funcţiei se duce dracului chiar dacă după trei zile sau trei luni e găsit nevinovat. După şapte luni de arest şi preumblări cu cătuşe la mâini, Stavarache, primarul Bacăului, e liber şi gata să-şi reia funcţia de primar. Cum îl privesc ăia de se duc să le dea aprobare de combustibil? Nu se uită la mâinile lui care iscălesc cererea cu o ironie abia ascunsă în ochi? Sau dacă nu iscăleşte, nu-i zice unul – tu faci mă, dreptate, că doar te-am văzut la televizor cu cătuşe, puşcăriaşule!

Nu-s partizanul Elenei Udrea şi dovadă stau scrierile mele despre această muieruşcă plină de viruşii tuturor relelor, dar să-l dai afară pe miliţianul care i-a scos cătuşele în maşină, cu un minut mai iute, e de râsul curcilor. Măi legiştilor, măi procurorilor, măi poliţiştilor, măi judecătorilor, de ce puneţi cătuşe unor oameni înainte de a fi declaraţi vinovaţi? Nu mă refer la Udrea. Mă refer la… în general. În general e un fel de nume comun, fără majusculă. Acum două săptămâni s-a prezentat, cuprins, nu se ştie prin ce mecanism, de remuşcare, unul care a mărturisit că el a violat şi ucis fetiţa din Iaşi. Uniformele l-au luat întâi la şuturi şi l-au trimis acasă fiindcă de ani şi ani unul încătuşat stă la puşcărie pentru vina asta. Acceptând autodenunţul, recunosc implicit o crimă făptuită de oamenii legii. Până la urmă l-au încătuşat pe adevăratul criminal şi l-au eliberat cu scuze formale pe ăla de a stat nevinovat ani de zile la puşcărie, înfruntând şi pedepsele deţinuţilor care nu-i suportă pe cei care violează şi ucid copii. La Vaslui parcă, săptămâna trecută, a fost buşit pe stradă unul confundat cu altul care furase 2.000 de lei dintr-o bancă. După ce i-au pus cătuşele şi l-au dat cu capul de asfalt, umplându-l de sânge, au constatat că nu-i ăla. O astfel de acţiune, în forţă, sub semnul alarmei şi grabei, mai are o scuză. Poţi greşi în viteză. Dar să scoţi o muiere înconjurată de pulane şi puşti, păzită mai abitir ca Al Capone, împrejmuită cu un zid de muşchi, cu cătuşe, indică ori tâmpenie, ori rea credinţă (dacă iese de la judecători nevinovat sau nevinovată, măcar i-am aplicat pedeapsa cătuşelor în public!) sau, a treia variantă, frica de evadare. Dacă, dintre vestele alea antiglonţ, evada blonda din Pleşcoi? Dacă, printr-o mişcare de jujiţ, dădea grămadă trei rânduri de grăniceri ai puşcăriei şi peste trei minute era sub pat la Băsescu? Un puşti, acum câteva zile, a fugit, dintre poliţiştii care moţăiau lângă un sandvici, cu cătuşe la mâini. L-au căutat o zi întreagă organele.

Ce-i cu cătuşele astea, domnilor parlamentari care faceţi şi desfaceţi legi, puse în avans? Cică aşa e procedura. Procedura asta nu e făcută de cineva? Nu Udrea, dar chiar şi ea, dacă iese ”curată” de la bulău? Cum se justifică spectacolul, fiindcă spectacol e, al plimbării atâtor oameni, dintre care unii au fost găsiţi nevinovaţi de judecători, cu fiare la mâini? Şi dacă tot le puneţi şi nu aveţi încredere în puşcoacele voastre, de ce nu le legaţi lanţuri şi la picioare? Ocnaşii, pentru mai multă siguranţă, aşa erau ţinuţi. Când îi mai scoateţi de la bulău şi-i plimbaţi prin faţa camerelor de luat imagini, puneţi-le şi la picioare lanţuri groase şi atârnaţi de ele şi o bilă metalică! Acum vreo doi ani un judecător bătrân,  umflat şi el cu cătuşe, abia dacă mai gâfâia şi trăgea greu după el propriii nădragi. Se prefăcea! Putea fugi oricând ca Van Damme. Ieşirea Udrei doar cu cătuşe a fost un mare risc. Eu propun să fie sancţionaţi nu doar cei care i-au desfăcut încuietoarea de la mâini cu un minut mai devreme, ci şi cei care nu i-au agăţat lanţuri de picioare. Prea multă libertate a posibililor deţinuţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propun ca încătuşaţilor să li se pună şi lanţuri la picioare!.
 Vizualizări articol: 3106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Propun ca încătuşaţilor să li se pună şi lanţuri la picioare!4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara coment trimis de
(15 feb 2015, 19:17:50
Multi au ramas blocati si fara cuvinte de curajul tau,care mai tirziu o sa te coste.De ce nu crezi omul [femeia] la greu?RAULE
2.   Blonda si chelu ! trimis de
(16 feb 2015, 16:13:18
D-le Avramescu, te credeam om care realizeaza de ce s-au inflamat spiritele , vazand ca d-na Udrea coboara din duba fara catuse . Nu crezi ca a fost un ,, aplecat ,, a lui chelu si ca sa arate ca are grija de protejata lui , ia scos catusele . Daca se va schimba legea in privinta incatusari atunci se va respecta acel regulament insa acum este actual regulament si trebuie aplicat si la opinca si la vladica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole verde gătită mocănește A venit vremea să dăm din nou iama prin cămări și să gătim mâncăruri aflate din vechile cărți de bucate. Pe la 1888, când românul se învățase deja să aibă-n bucătărioară, pe raft, cărți de soiul acesta, publicate în... Citeşte