Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În premieră

Mihai Sultana Vicol a primit Premiul „Pamfil Şeicaru” pentru publicistică la Festivalul Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu” de la Turnu Severin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul şi jurnalistul Mihai Sultana Vicol a primit recent Premiul „Pamfil Şeicaru” pentru publicistică la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu” de la Turnu Severin.

Premiul, care i-a fost conferit în cadrul ceremoniei care s-a desfăşurat la Mănăstirea „Sf. Ana” Orşova (mănăstire ctitorită de reputatul ziarist interbelic Pamfil Şeicaru, în pridvorul cărei au fost aduse şi reînhumate osemintele acestuia), este primul premiu pentru publicistică acordat până acum în istoria de 25 de ani a acestui prestigios festival, cea dintâi manifestare de gen dedicată poetului naţional al românilor instituită după evenimentele din decembrie 1989.

Juriul festivalului (care s-a desfăşurat în intervalul 13-15 ianuarie a.c. la Drobeta-Turnu Severin, Băile Herculane şi Orşova) a fost alcătuit din acad. Mihai Cimpoi - preşedinte, acad. Eugen Simion, acad. Gheorghe Păun, Florian Copcea, Tudor Nedelcea, Constantin Pădureanu şi Ileana Roman.

Marele Premiu al festivalului a fost acordat preşedintelui Klaus Iohannis pentru volumul „Pas cu pas”, premiu care a fost înmânat de preşedintele juriului, acad. Mihai Cimpoi, consilierului prezidenţial Andrei Dan Muraru.

Premiul pentru publicistică (diploma, volumul semnat de Victor Frunză „Destinul unui condamnat la moarte. Pamfil Şeicaru” şi o icoană cu chipul Sf. Ana) are pentru Mihai Sultana Vicol o semnificaţie aparte.

„Pamfil Şeicaru - spune poetul şi jurnalistul sucevean - a fost ziaristul total, modelul de atitudine şi de iubire de ţară. Pentru mine, Pamfil Şeicaru este ziaristul care-mi este model de viaţă şi de scris. Sunt fericit că am învăţat la acelaşi colegiu din Bârlad – <Gheorghe Roşca Codreanu> - care a dat ţării minţi luminate şi de onoare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihai Sultana Vicol a primit Premiul „Pamfil Şeicaru” pentru publicistică la Festivalul Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu” de la Turnu Severin.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihai Sultana Vicol a primit Premiul „Pamfil Şeicaru” pentru publicistică la Festivalul Internaţional de Literatură „Mihai Eminescu” de la Turnu Severin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei