Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

„Captivi între infrastructuri critice”, un manual pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În salonul de protocol al Complexului „Gloria” din municipiul Suceava a avut loc, la începutul acestei săptămâni, lansarea cărţii cu titlul „Captivi între infrastructuri critice”, semnată de Cristian şi Tudor Hociung.

 

„O lucrare foarte riguroasă”, care va rămâne ca „un reper” în domeniul pe care-l circumscrie

Evenimentul, care s-a desfăşurat într-un cadru oarecum restrâns, la care-au participat colegii col. Cristian Hociung, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, ai Universităţii „Ştefan cel Mare” şi ai Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, a adus în atenţie, aşa cum subliniază autorii (tată şi fiu) într-un „Argument” care reliefează necesitatea acestei cărţi, faptul că „în ultimele trei decenii se constată o manifestare tot mai frecventă şi mai violentă, la nivel planetar, a fenomenelor geofizice, meteorologice şi hidrologice periculoase care generează victime omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului pe areale extinse”.

O carte în care, aşa cum a remarcat prof. dr. Vasile M. Demciuc, „se simte spiritul academic” al autorilor, „o lucrare foarte riguroasă”, care va rămâne ca „un reper” în domeniul pe care-l circumscrie.

 

„O carte cu conţinut, o lucrare aplicată fundamentată pe cifre”

Dacă subprefectul Constantin Harasim a apreciat lucrarea ca fiind „un manual pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”, iar vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Rădulescu a subliniat faptul că această carte poate fi „un instrument de standard european”, semnatarul prefeţei, generalul de brigadă dr. Ion Burlui (care de la începutul lunii februarie a revenit la comanda ISU Suceava) a spus că este vorba de „o carte cu conţinut, o lucrare aplicată, fundamentată pe cifre”.

„Lucrarea de faţă - aşa cum scrie el în prefaţa volumului - are un caracter informativ şi de documentare, cu adresabilitate generală, dar în acelaşi timp este destinată specialiştilor, tehnicieni şi manageri, implicaţi în actul de gestionare a unor situaţii critice, în elaborarea unor politici structurale fundamentale, precum şi în actul de luare a deciziilor strategice şi tactice-operaţionale curente”.

Structurată pe şase capitole, cu un sumar în limba engleză şi o bibliografie selectivă din care nu lipsesc câteva titluri de referinţă, cartea, realizată în colaborare („la distanţă”, aşa cum au mărturisit autorii) de col. Cristian Hociung şi Tudor Hociung, se înscrie ca o contribuţie importantă în sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Captivi între infrastructuri critice”, un manual pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Captivi între infrastructuri critice”, un manual pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei