Delicatese dulci

Târg de prăjituri cu scop caritabil, organizat de studenții Facultății de Inginerie Mecanică



Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate

Studenții Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și-au prezentat propriile preparate culinare la cea de-a treia ediție a târgului de prăjituri „Ajută-ne să îndeplinim vise”.
Manifestarea este dedicată strângerii de fonduri în scop umanitar, astfel că, în schimbul oricărei sume de bani, vizitatorii târgului au fost răsplătiți cu delicii culinare dulci. Potrivit șefului de lucrări dr. ing. Luminița Irimescu, „din banii obținuți vom cumpăra produse pe care le vom dărui, în data de 1 iunie, copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Sf. Andrei»Gura Humorului. Este al treilea an când vom vizita copiii claselor primare, pentru a le dărui cadouri, rechizite, jucării și dulciuri”.
„Târgul de prăjituri a devenit deja o manifestare tradițională a facultății noastre, la care participă studenți de la specializările Ingineria Mediului și Inginerie Economică. În acest an, s-au alăturat și studenți de la Mecatronică și TCM. În plus, în premieră, avem un grup de voluntari de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, care au dorit să se alăture evenimentului nostru. Circa 40 de studenți și-au confirmat participarea”, a mai afirmat Luminița Irimescu.
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Studenții au propus creații alimentare care s-au dovedit a fi adevărate răsfățuri pentru papilele gustative ale celor prezenți. Pornind fie de la rețete proprii, fie de la idei preluate de pe internet, studenții USV au propus participanților o gamă variată de deserturi, diferite față de tot ce există pe piață, preparate pentru care, așa cum ei înșiși declară, s-au pregătit chiar și cinci, șase ore. Bucătarii de ocazie au pregătit tiramisu, rafaelo, torturi cu fructe de pădure, ciocolată sau frișcă, „merișoare”, foietaje, nuci, tarte, cremșnit etc.
Totodată, câțiva studenți au propus deserturi tradiționale, respectiv ciocolată de casă, salam de biscuiți sau chec. De cealaltă parte, tinerii au venit și cu idei de preparate pentru iubitorii de fructe: chec cu caise uscate, vișine, pandișpan cu căpșuni, prăjituri cu zmeură sau fructe de pădure.
„Am pregătit mai multe feluri de prăjituri: doboș cu cremă de lămâie și vișine, un tiramisu, cremșnit, toate pentru a strânge cât mai mulți bani pentru copilașii de la Gura Humorului. Am început să le pregătesc la ora 6 după-amiaza, iar la ora 12 noaptea am terminat toate rețetele. M-a ajutat mama să duc la capăt totul”, a povestit Irina Bahmătă, studentă în anul III la specializarea Inginerie Economică.
Nu doar fetele au petrecut ore bune în bucătărie, printre cratițe pline de creme și ingrediente dulci, la inițiativa de ieri, din corpul B al USV, confirmându-și prezența și câțiva băieți.
Constantin Colbea, student în anul III la specializarea Mecatronică, este la prima participare la târgul de prăjituri, iar pentru ediția din acest an a pregătit o ciocolată de casă și o prăjitură kranț. „Sunt rețetele mele proprii cu care mă mândresc. Prepararea prăjiturilor este chiar unul dintre hobby-urile mele”, afirmă tânărul.
La ediția de anul trecut, studenții au strâns 1.000 de lei, iar organizatorii acestui eveniment se așteaptă ca feedback-ul participanților să fie unul la fel de bun și în acest an.



Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Studenții au pregătit adevărate răsfățuri pentru papilele gustative
Studenții au pregătit adevărate răsfățuri pentru papilele gustative
Targul de prajituri, la a III-a editie
Targul de prajituri, la a III-a editie
Targul de prajituri, la a III-a editie
Targul de prajituri, la a III-a editie
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate
Bucătarii de ocazie au gătit deserturi variate


Recomandări

„Alimentele tradiționale, între moștenire și inovare”, concurs organizat pentru liceeni de Facultatea de Inginerie Alimentară

Premierea concurenților la concursul organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară
Premierea concurenților la concursul organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară