În cinstea celor mai proaspeți boboci, elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava au organizat, joi seară, un spectacol demn de renumele liceului, ce a avut drept coordonate buna dispoziție, umorul sănătos, dar și frumusețea și grația. Nu au lipsit momentele consistente de umor, pasajele artistice și confruntarea dintre cele mai frumoase boboace ale colegiului.
Dacă în cadrul spectacolului de acum doi ani ștefaniștii au făcut o scurtă incursiune în istoria și cultura Rusiei, iar anul trecut liceenii au invitat audiența pe meleaguri străvechi pentru a petrece o seară la cetate, alături de Ștefan Vodă și oamenii de la curte, pentru spectacolul din acest an organizatorii și-au propus să meargă în fascinanta lume a Egiptului Antic.
Misterul acestei civilizații a fost întărit și de decorul spectacolului, în care au predominat auriul dunelor de nisip de pe valea Nilului, sarcofage și mumii, faraoni și alte simboluri egiptene.
Din ecuația balului de joi seară nu putea lipsi Cleopatra, una dintre cele mai seducătoare și controversate personaje istorice, interesul față de regina Egiptului fiind și astăzi la fel de viu și incitant. Dintre dunele fierbinți ale deșertului, femeia faraon fuge la Colegiul „Ștefan cel Mare”, unde îmbracă ținuta reprezentativă și unde intră în rândul celorlalți elevi, fapt ce-l tulbură pe Cezar, acesta pornind în căutarea ei.
Deznodământul poveștii Cleopatrei a fost unul fericit, regina Egiptului întorcându-se în brațele lui Cezar.
Cât privește concursul de Miss Boboc 2014, 11 boboace și-au disputat aceste titlu, acestea făcându-și intrarea în scenă îmbrăcate în veșminte albe, vaporoase, cu accente aurii. Pentru a sparge gheața, aspirantele titlului suprem al balului au făcut cunoștință cu publicul, acestea prezentându-și pasiunile, aptitudinile, dar și alte calități care să le evidențieze.
Elevii de gimnaziu au făcut senzație la balul liceenilor
Suita momentelor artistice pregătite de ștefaniști a debutat cu cele opt componente ale trupei Ritm Dance, de la Palatul Copiilor Suceava. Joviale, energice și misterioase, îmbrăcate în ținute negre, mulate, tinerele au transpus pe scena de spectacol elemente de gimnastică armonizate cu mișcări elegante, toate bine sincronizate.
O voce bună, carismă și talent, dublate de încurajările colegilor și chiar ale profesorilor din sală, au constituit coordonatele perfecte pentru un moment reușit, precum a fost cel al Roxanei Arhire. Eleva a prezentat o abordare personală a piesei „Royals”.
Și pentru că, nu de puține ori, puștii de gimnaziu care studiază la “Ștefan” au surprins cu energia lor și cu îndrăzneala de a face față vieții de liceu, elevii Denisa Mazarache, Darius Mazilu, Mihnea Perju și Elena Buhă au pregătit un moment artistic care a surprins plăcut audiența balului de joi seară.
Dansurile celor două perechi de gimnaziști au cucerit toată suflarea liceului, mișcările sigure, grația și precizia elevilor lăsând o amprentă frumoasă asupra show-ului.
Organizatorii și-au propus să surprindă publicul cu un program variat, astfel că momentele inedite și caracterizate de originalitate nu puteau lipsi din spectacolul de joi. În acest sens, elevii de gimnaziu Armand Munteanu și Mihnea Ignătescu, doi iubitori ai sportului pe două roți, au dovedit că bicicletele și dansul pot face casă bună împreună.
Ritmurile de rock, o constantă în balurile ștefaniștilor, au fost aduse în scenă de trupele Issues și Onix, iar Andreea Chisăliță a condimentat spectacolul cu un moment de muzică populară.
„Slăbiciunile” profesorilor ștefaniști, evidențiate de elevi
În cadrul probei de aptitudini, bobocii au ținut să demonstreze că nici generația lor, când vine vorba de atuuri, nu se rezumă doar la frumusețe, ci dă dovadă și de talent, inteligență și spontaneitate.
Testarea în cadrul căreia fiecare boboc a trebuit să-și etaleze talentele a ridicat întregul concurs la rang de spectacol, fiind evident că în spatele maratonului de momente artistice pregătit de boboace au stat ore lungi de pregătire.
Astfel, participantele au impresionat prin momente de dans, interpretare vocală sau instrumentală (chitară și pian), chiar printr-un moment special care a inclus realizarea unui tablou cu „praf de stele”, ce înfățișa un faraon.
Poate momentul cel mai bine cotat de publicul ștefanist a fost reprezentat de proba de spontaneitate, succesul acesteia datorându-se organizatorilor care au pregătit pentru frumoasele boboace o serie de întrebări care au animat întreaga sală.
Întrebările picante, menite să scoată în evidență anumite trăsături de caracter – defecte, calități, tabieturi, ticuri – ale profesorilor de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, au făcut deliciul publicului, fiind primite cu hohote de râs sănătos, urale și aplauze.
Elevii au profitat la maximum de singurul moment din an când au prilejul de a ironiza unele slăbiciuni ale profesorilor lor, concurentele fiind puse să ghicească cum ar reacționa profesorii în anumite situații.
Seria pastilelor artistice a fost reluată cu o scenetă a trupei de teatru „Pi”, ce a evidențiat povestea și aventurile unui tânăr admis la Templul Egiptean „Faraonul cel Mare”, precum și eforturile bobocului de a face față exigențelor profesorilor.
Carismatici, plini de haz și cu mult talent actoricesc, tinerii au adus în fața publicului și o aprigă confruntare dintre localurile din preajma colegiului, pornite în vânătoare de ștefaniști.
Umorul savuros al tinerilor a fost aclamat de colegii din sală, mai ales că piesa pregătită de cei de la “Pi” făcea trimitere la câteva dintre “obiceiurile” specifice vieții de liceu, nu tocmai tolerate de profesori și diriginți, însă familiare adolescenților.
Ultima probă pregătită boboacelor a fost cea a ținutelor de seară, unde tinerele au avut șansa de a se face remarcate în fața juriului prin eleganță, rafinament și atitudine.
“Ne place” ROA
Ritmurile muzicii electronice ale formației Rise of Artificial sau ROA au electrizat întreaga sală a Casei de Cultură. Animată a fost și scena, unde organizatorii și boboacele liceului au cântat și au dansat alături de artiști. “Ne place” sau “D’aia” au fost motivele perfecte pentru ca ștefaniștii să părăsească scaunele, să danseze și să cânte la unison piesele invitaților speciali.
Preț de câteva zeci de minute, distracția, energia și ritmurile de dubstep și electro au pus stăpânire pe enigmaticul Egipt, pe vechea civilizație, ROA dovedindu-se o alegere care a mulțumit gustul multor participanți.
Reginele Egiptului
După mai bine de trei ore de spectacol, juriul prezidat de profesorul Costan Costică a anunțat câștigătoarele competiției de Miss Boboc 2014.
Titlul de Miss Eleganță a fost adjudecat de Andreea Airinei, iar favorita publicului a fost desemnată Andreea Hreceniuc.
Locul III a fost obținut de Eliza Curcă, în vreme ce locul al II-lea a fost ocupat de Speranța Cristina Andronic.
Titlul de Miss Boboc 2014 de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” a fost câștigat de Sanela Andronic.