„Inscripțiunea de pe Stâlpul lui Vodă în Vamă”
„Partea spre miedul nopții: «Acest stâlp când am mers prin munții ce se chiamă Mestecăniș și pin muntele Suhardul, pogorându-se pin Coșna și așa am eșit în Țara Ungurească într’un sat anume Rogna, și de acolo înpreună cu Hanul și cu mulțime de Tatari, prădând, arzând până la cetatea Bistriții, și am încunjurat’o de toate părțile, și s’au dat numai cetate singură au rămas, adecă am slobodit tatarii în pradă trecând la mâncat Ungureni de a face și să întoarsă prin Maramoreș, a prădat Maramoreșul, cât a și robi în sate, care s’a pomenit la Ungureni, și așa ne-am întors cu pace…»”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 13, Suceava, 15 Noemvre 1887.
„Starea câmpului în Bucovina”
„În județul Suceava, semănăturile de toamnă se arată foarte bune. Recolta porumbului este terminată, în timp ce recoltarea cartofilor și a sfeclei de zahăr continuă. Solul prezintă destulă umiditate pentru semănăturile de toamnă. În județul Storojineț însă, timpul nu este favorabil nici însămânțărilor de toamnă și nici recoltei cartofilor sau sfeclei de zahăr”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4937, 5 Noiembrie 1936.
„Între Cîrlibaba și Broșteni”
„Minunatele plaiuri ale Țării de Sus vor fi în curînd imortalizate și pe peliculă cinematografică. Un grup de cineaști de la studiourile de filme artistice și documentare «Alexandru Sahia» din București, străbătând pitoreștile meleaguri dornene, între Cîmpulung și Broșteni, au filmat mai multe exterioare ale unui nou film tehnicolor documentar ce va rula pe ecrane în cursul lunii ianuarie 1959, intitulat «Prin Carpații Răsăriteni». Grupul de cineaști a revenit deunăzi pentru filmarea unor interioare din raionul Vatra Dornei printre care se numără și diferite aspecte ale activității cultural-artistice desfășurate la Clubul stațiunii balneare”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3409, Marți 18 noiembrie 1958.