1. Fructe acide:
Portocale, lămâi, mandarine, minole, grapefruit – în această categorie intră și roșiile.
2. Fructe semi-acide:
Piersici, cireșe, caise, căpșuni, smochine, kiwi, pepene verde, struguri, mere, pere.
3. Fructe dulci:
Prune, stafide, curmale, smochine uscate, caise uscate, și în general toate fructele deshidratate.
4. Fructe grase:
Nuci, alune, fistic, susan, nucă de cocos, avocado, măsline și ulei de măsline.
5. Cereale:
Orez; grâu și toate derivatele cum ar fi fulgi, făină, paste; mălai și derivatele cum ar fi, mămăliga și pop-corn; pâinea de orice fel.
6. Legume germinative:
Fasolea uscată boabe, soia, linte.
7. Legume:
Anghinare, vinete, dovleac, fasole verde, castravete, ardei gras, ridichi, sfecla roșie, morcovi.
8. Legume cu conținut mare în amidon:
Cartofi dulci, castane, cartofi obișnuiți, banana, morcovul gătit.
9. Legume verzi:
Țelina, salata verde de orice fel, brocoli, varză, conopidă, sparanghel, spanac, ciuperci.
10. Ceapa și usturoi.
11. Ouă .
12. Lapte.
13. Unt (nu mâncați margarină).
14. Brânzeturi de orice fel.
15. Carne și pește de orice fel, preparate în orice fel.
Reguli pentru pierderea în greutate:
1. Nu mâncați carne (proteine) sau carbohidrați după ora 19:00.
2. Respectați perioada de digestie de cel puțin 3 ore între două mese.
3. Nu beți niciodată produse lactate după masa. Se poate bea ceai sau cafea.
4. Beți numai apă în timpul meselor sau în timpul digestiei.
5. Pentru prăjit folosiți o cantitate mică de ulei foarte fierbinte pe care apoi îl îndepărtați prin presarea alimentelor într-un șervețel.
6. Dacă vă place înghețata, mâncați una, de un singur fel, fără adaos de biscuiți, frișcă sau alte creme.
7. În cazul supelor nu se admite amestecarea alimentelor din grupe nepermise, în rest se gătesc ca de obicei.
8. Se pot utiliza mirodenii în cantități moderate.
9. Beți în fiecare dimineață lămâie cu miere de albine înainte de micul dejun.
10. Cea mai bună cină pentru a pierde în greutate este constituită din peste sau fructe de mare de un singur fel.
11. Alcoolul este interzis.
TABELUL COMPATIBILITĂȚILOR ALIMENTARE:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
1 O O X X X X X X X O O X X X X
2 O O O O O M M M X X O O X O X
3 X O O M O X X O X O O X M X X
4 X O M O O M O O O O O X M X M
5 X O O O O O O X O O O M M M X
6 X M X M O O O X O O X M M M M
7 X M X O O O O O O O O X O M O
8 X M O O X X O O O O O O O O X
9 X X X O O O O O O O O X M M O
10 O X O O O O O O O O O X X X O
11 O O O O O X O O O O O M O X M
12 X O X X M M X O X X M O O M X
13 X X M M M M O O M X O O O M X
14 X O X X M M M O M X X M M O X
15 X X X M X M O X O O M X X X O
LEGENDA:
„O” – dacă veți combina aceste alimente veți pierde în greutate
„X” – dacă veți combina aceste alimente veți lua în greutate
„M” – dacă veți combina aceste alimente vă veți menține greutatea
Utilizarea tabelului:
1. Căutați un aliment în listă și notați numărul grupului din care face parte.
2. Căutați și numele celuilalt aliment în listă și notați numărul grupului din care face parte.
3. Intersectați cele două numere în tabel și luați o decizie în funcție de compatibilitatea dorită conform codului „O”, „X” sau „M”.
Sursa www.armonianaturii.ro




