„Trebușoare de-ale primarului…”
„Bine cunoscutul primar național-țărănist din Poeni, județul Suceava, care se numește Nicolae Ungurean, își face de cap nu numai în primărie, când începe să scoată afară pe consilierii comunali aleși în baza legii, cum s’a arătat în ziarul nostru din 14 Martie a.c., dar și în afară de primărie se apucă de trebușoare pentru care ajunge în fața judecătorilor. Astfel, într-un dosar al Judecătoriei Suceava, el e pârât că a furat o căpiță de lucernă de pe ogorul unui gospodar din Poeni. Și acest om e primar, conducătorul unei comune! Și acest primar sare cu batjocură și cu bătaie la alți gospodari cinstiți și cumsecade!”.
„Vremea Nouă”, Anul II, Nr. 11, 2 Aprilie 1931.
„Chiabur sabotor”
„Un chiabur din comuna Plăvălar, județul Suceava, un vechi sabotor, a căutat și de această dată să inducă în eroare autoritățile administrative comunale, declarînd la recensămîntul oilor mai puțin cu 11. Prin vigilența muncitorilor agricoli și a organizației de Partid, acest chiabur a fost descoperit și demascat în fața țărănimii muncitoare din comună căreia i s’a arătat cine sunt aceste lipitori ale satelor care nu se mai satură sugînd vlaga țăranilor săraci și mijlocași”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 507, Suceava, Joi 31 Martie 1949.
„Noi, colectiviștii”
„Folosind creditele acordate de stat și posibilitățile proprii, noi, colectiviștii din Bucecea, am hotărît ca în acest an să cumpărăm 150 juninci, 100 oi, 20 scrofițe și 180 purcei. Purceii îi vom crește și îngrășa pînă la 100-120 kg fiecare, apoi îi vom vinde statului, pe bază de contract. În scopul asigurării bazei furajere, afară de faptul că avem însămînțate din toamnă 12 ha cu secară pentru masa verde am stabilit să cultivăm 80 ha cu porumb siloz (din care 25 ha le vom iriga), precum și 50 ha cu trifoi, 20 ha cu borceag, 27 ha cu lucernă pentru masă verde. Vom construi un grajd pentru 50 taurine, un padoc pentru viței, un umbrar pentru tabăra de vară, o maternitate pentru scroafe. Toate aceste adăposturi le vom construi folosind gospodărește fondurile proprii și creditele acordate de stat”.
„Zori noi”, Anul XV, nr. 4142, Suceava, Sîmbătă 1 aprilie 1961.