„Din Gura Humorului”
„Țeranul nostru a decădut mereu dela anul 1848 încoace. El a întrat în era libertății fără ca să fi fost preparat pentru dânsa…Așa, vedându-se la larg, a început a sburda și a se da la beție. Firea bețivului însă este a fi om fără de grijă, a nu-și bate capul cu nimic și a le lua toate ușor. S’a ivit apoi banca rusticală și el a năvălit la ea, așa că s’a cufundat în datorii”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 39, Cernăuți, Septemvrie 1891.
“S’a pornit și la Suceava o campanie de răsturnare”
„Exasperarea locuitorilor de gospodăria dezastruoasă a primarului a avut efect că vre’o câțiva oameni mai destoinici și destul de îngrijorați de soarta orașului au început a se trezi din amorțeala lor și a se interesa mai de aproape de afacerile comunale. Începutul acestei campanii s’a resimțit acum în cele din urmă ședințe comunale, în cari consilierul Pintea Nimigean, președintele organizației PNȚ județul Suceava, a început deocamdată cu întrebări și interpelări la adresa gospodarului liberal al orașului, care este domnul Nicu Donisă. Căci, ca și întreg Partidul Liberal, și domnul Donisă are concepție ciudată: dacă orașul merge bine, numai d-l Donisă trebuia să-l conducă. Dacă merge prost, și astăzi merge foarte prost, tot numai el are dreptul să’i conducă destinele”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul VIII, nr. 89, Septembrie 1929.
„Lucrări de artă monumentală”
„În partea de vest a Sucevei a început să prindă viață proiectul unei interesante lucrări de artă monumentală. Este vorba de decorarea cu mozaic a pieței Arini și a blocurilor ce o străjuiesc, pe o suprafață de peste 700 m.p. Soluția preconizată de proiectant prevede valorificarea eficientă a spațiului existent, care, pe lîngă faptul că va adăuga spor de frumusețe peisajului citadin, va deveni și un minunat loc de agrement pentru suceveni”.
„Zori Noi”, Anul XXII, nr. 6131, Suceava, Sîmbătă 2 septembrie 1967.