„Incendiații din Ilișesci”
„Voesc să amintesc numai despre doi comercianți din Ilișesci, cărora le-au ars dughenile cu tot ce li-au avut și au rămas numai cu straele ce le aveau pe sine…Este un arman, Cocor, în Ilișesci, care încă a pătimit prin incendiul de astă primăvară și preoții armenesci și armenii din Suceavă au făcut o colectă pentru conaționalul lor și i-au adus ei singuri peste vr’o 1.000 de florini; eară boierii Popovici i-au dăruit o rată din câștigul de pe moșie.
Însă românii noștri din Ilișesci, în cvotele cele mici ce le-au primit, de abia s’au cumperat ceva pentru traiul vieții și ca să nu umble goi. De aceea ași ruga pre creștinii noștri din Bucovina ca să facă colecte anume pentru acești doi comercianți români că, până ce ne vom îngriji ca să avem comercianți din sânul poporului nostru, măcar pe aceștia doi să nu-i lăsăm să peară”.
„Revista politică”, Anul II, nr. 5, Suceava, 15 Iuli 1887.
„Lozul”
„Veți pleca în vilegiatură. Vacanța vă surâde cu minunatele ei farmece. Vă veți reface sănătatea, veți petrece admirabil, veți admira locuri frumoase și peisaje splendide. Asta, dacă nu cumva inima vă va fi apăsată de o grijă mare: nu mi-am luat lozul. Știți prea bine că norocul vine pretutindeni. Dar îi trebuie și lui un semn de recunoaștere, o carte de vizită, adică lozul. Înainte de plecare, un bun gospodar, un om cu grijă și cu noroc, nu uită lozul aducător de milioane. La 15 iulie se trage clasa I-a la Loteria de Stat. Cine are lozul poate sta liniștit la băi, în vacanță, la cel mai îndepărtat capăt al țării…Aduceți-vă aminte de bucuria celor cari au fost înștiințați în vacanță: ați câștigat la loterie. S-au aduceți-vă aminte necazul acelora cari au văzut numărul drag lor în mâinile altora”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4848, Iulie 1936.