Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 105 (8634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
marţi, 12 august 2014
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este incredibil trimis de
(12 aug 2014, 12:47:17
Citesc si ma crucesc de ce s-a intamplat in Primaria Suceava in 2000-2004.Totusi cred ca e vorba de alt proces.Inaintea acestuia a mai fost unul.In 2012 După cinci ani şi jumătate de procese şi zeci de termene de judecată, dosarul care-i vizează pe Marian Ionescu, fost primar al municipiului Suceava în perioada 2000-2004, şi pe Neculai Bujor, fost director economic al administraţiei locale, a ajuns la final.Pentru Marian Ionescu condamnarea rezultantă ste de doi ani cu suspendare sub supraveghere, în timp ce pentru Neculai Bujor magistraţii Tribunalului Iaşi au pronunţat o condamnare de trei ani cu suspendare sub supraveghere.Bazarul a fost una din sursele folosite de o parte dintre inculpaţi pentru a-şi umfla buzunarele.Concluziile raportului au fost că în Bazar s-a creat pentru anul 2003 un prejudiciu de 1,291 miliarde de lei vechi.O altă pagubă, în valoare de circa 1,3 miliarde de lei vechi, a fost stabilită din actele fictive cu care primăria figura că ar fi achiziţionat diferite bunuri.Deconturile fictive au reprezentat un alt punct prin care bugetul local a fost prejudiciat consistent. În perioada ianuarie 2002-iunie 2004, din casieria primăriei s-au ridicat ca avans, în baza unor referate întocmite în fals, aproape 1,61 de miliarde de lei vechi.Fostul primar Marian Ionescu a fost judecat pentru comiterea a şapte infracţiuni de corupţie sau infracţiuni conexe celei de corupţie. Printre acuzaţii se numără cele de primire de foloase necuvenite, abuz în serviciu, delapidare, dar şi fals în declaraţii.
Ultima faptă constă în aceea că edilul a cumpărat 5.000 mp de teren în zona Metro, în cursul anului 2002, pe care ulterior, în toamna anului 2003, l-a înstrăinat la un preţ de câteva ori mai mare faţă de cel de achiziţie.

2.   Este incredibil trimis de
(12 aug 2014, 12:55:36
Si ca sa facem o trecere spre vremurile recente:
Raportul Curtii de Conturi 2010.
În 2010, în plină criză economică, autorităţile locale au irosit zeci de milioane de euro pe achiziţii şi sporuri plătite ilegal, arată ultimul raport public al Curţii de Conturi.
În opinia auditorilor Curţii de Conturi, mare parte dintre edili au ignorat Legea achiziţiilor publice la atribuirea unor contracte; le-au acordat ilegal sporuri şi prime subordonaţilor; au încălcat normele privind administrarea şi gestionarea patrimoniului primăriei, al consiliului judeţean sau al consiliului local şi au aruncat pe apa sâmbetei fondurile alocate de la bugetul statului. Printre judeţele cu cei mai risipitori primari se numără Caraş-Severin, Bihor, Sibiu, Timiş, Braşov, Suceava şi municipiul Bucureşti. 86 de milioane de euro este suma cheltuită ilegal de autorităţile locale în 2010.
La capitolul ,,achiziţii", cei mai risipitori edili s-au dovedit a fi, potrivit Curţii de Conturi, cei din Suceava care au irosit 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), Braşov - 4,2 milioane de lei (990.000 de euro) şi Argeş - 3,6 milioane de lei (840.000 de euro).

2.1  RE: Este incredibil trimis de
(12 aug 2014, 14:27:08
Guvernul Ponta a tainuit acest jaf de la Suceava! In situatia aceasta, nu va dori, sub nici o formă, cercetarea gestionarii banului public şi demascarea celor care se fac vinovaţi de deturnări şi devalizări de fonduri publice.
Sperăm ca şi Justiţia să-şi spună cuvântul în acest sens şi să pedepsească vinovaţii!
3.   Reversul medaliei trimis de
(12 aug 2014, 15:43:19
Daca orasul Suceava arata ca lasat de izbeliste in schimb afacerile familiei Lungu infloresc de mai mare dragul.Aici apare o contradictie dialectica.Cu cat orasul e mai murdar si cu strazile vraiste cu atat afacerile primarului zambesc duioase la soare.Dupa crâşma numită Oscar Wilde, familia primarului s-a făcut proprietară şi pe restaurantul Hollywood, situat vizavi de Primăria Suceava .Restaurantul se numeste acum Versus. Apoi a aparut ca prin minune o cladire in cartierul Burdujeni imediat după pasarela care traversează calea ferată inainte de sediul Petrom.E o constructie cu etaj.La mai multe si susces in afaceri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei