Sănătate

Familie din Dolhești, internată în spital după ce a mâncat ciuperci



O familie din Dolheștii Mari- mama, tata și fiica de 16 ani- a ajuns vineri noapte la Urgențe, după ce a mâncat o tocăniță de ciuperci. Vineri, Maricica, Dănuț și Diana A. au consumat o tocană de ciuperci cu smântână și mămăligă și după un timp au început să aibă simptome digestive specifice toxiinfecțiilor alimentare. După ora 22.00 s-au prezentat la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, unde li s-a pus diagnosticul de toxiinfecție alimentară. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădățan, ne-a declarat că practic nu ciupercile au fost cele care au provocat tulburările digestive, ci combinația de alimente: amestecul de ciuperci și smântână, cu mămăligă fierbinte și consumul de lichide foarte reci. Starea celor trei nu este gravă, viața nu le-a fost pusă în pericol, însă au rămas internați la secția Medicală, respectiv Pediatrie a Spitalului de Urgență pentru rehidratare.