Sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice va aduce și în acest an oamenilor de vârsta a treia prilejul de a socializa și a petrece împreună, beneficiind de sprijinul financiar al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Suceava și al unor sponsori implicați în derularea evenimentului festiv.
Constituită ca un moment de omagiu adus celor ajunși în această etapă a vieții, sărbătoarea reprezintă un moment în care atenția societății se îndreaptă asupra multor probleme reale cu care se confruntă persoanele vârstnice, încurajând participarea acestora în societate, pentru o mai bună protecție socială. Fiind afectați tot mai mult de sindromul crizei sociale a vârstnicilor, dependenți de cei din jur și cu un sentiment de inutilitate și marginalizare, persoanele de vârsta a treia sunt sprijinite de fiecare dată de asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, care dorește să aducă prin intermediul acestor acțiuni un strop de speranță și de bine în sufletele vârstnicilor.
Cu prilejul Zilei Internaționalea Persoanelor Vârstnice, asociația organizează un eveniment festiv care are loc sâmbătă, la ora 13.00, la Hotel Balada din Suceava, unde au fost invitați 300 de membri cotizanți pentru a petrece clipe de recreere și socializare. Masa festivă este organizată parte din contribuția membrilor, cu participarea asociației CAR Pensionari și a unor sponsori, vârstnicii beneficiind și de organizarea unei tombole. În mod special se acordă 115 ajutoare nerambursabile pentru tot atâția membri, care au o vechime de peste 33 de ani în cadrul CAR-ului.
Implicarea asociației în ajutorarea pensionarilor a făcut ca în primele 8 luni ale anului aproape 1.800 de vârstnici să beneficieze de ajutoare bănești cu o valoare de peste 350.000 de lei. În același timp membrii caseibeneficiază de servicii medicale competente gratuite și la prețuri reduse, în primele 8 luni 4.679 de membri beneficiind în mod gratuit sau parțial subvenționat de servicii medicale efectuate. Împrumuturile rambursabile, pentru procurarea alimentelor, medicamentelor sau pentru reparații la locuințe, pentru intervenții chirurgicale sau pentru lucrări agricole se acordă începând din prima lună sau chiar din ziua înscrierii ca membru, cu dobânzi mici, dar fără comisioane sau alte costuri suplimentare. Pentru deservirea celor 35.000 de membri, activitatea casei se desfășoară la 35 de puncte de lucru din județ, din care patru în municipiul Suceava.