Copii, intoxicați cu bacteriile din iaurt



Toxiinfecția alimentară care a afectat nouă copii de la Centrul de Plasament numărul 9 din municipiul Buzău a fost provocată de mai multe bacterii prezente în iaurtul pe care asistații l-au primit la masă, distribuit de o firmă din Gura Humorului.
Potrivit directorului ASP Buzău, medicul Celine Toader, în urma analizelor de laborator s-a constatat că deși laptele era sigilat, în respectivul produs au fost descoperite mai multe bacterii și bacil coli care au dus la apariția focarului de toxiinfecție alimentară în centrul de plasament buzoian.
Inițial, conducerea Autorității Județene de Sănătate Publică Buzău a declarat că bucătăresele din centru au fost cele responsabile de îmbolnăvirea celor nouă copii asistați, dar în urma anchetei s-a stabilit că este vorba despre iaurtul distribuit nu doar în centrul de plasament numărul nouă ci și în alte instituții de ocrotire a copiilor.
Responsabilii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au anunțat, ieri, toate conducerile centrelor de plasament din județ care erau aprovizionate de la același producător.