„Festivalul hribului”

Cină câmpenească cu borș de gălbiori și ciulama de hribi, la Vama



„Festivalul hribului”: Cină câmpenească cu borș de gălbiori și ciulama de hribi, la Vama
„Festivalul hribului”: Cină câmpenească cu borș de gălbiori și ciulama de hribi, la Vama

„Festivalul hribului”, ediția a II-a, îi așteaptă pe turiști, sâmbătă, 25 septembrie, la Vama, cu borș de gălbiori și ciulama de hribi cu mămăliguță. Cina câmpenească va fi doar una dintre atracțiile acestei ediții a festivalului, organizat de Asociația Turistică Vama – Bucovina. Tot sâmbătă, va fi organizat la Vama – Pensiunea „Lidana”, târgul de produse tradiționale locale, de unde nu vor lipsi ciuperci și fructe de pădure, brânză, lapte, carne, pește/păstrăv în cobză sau afumat.
În cadrul festivalului, vor fi lansate ofertele turistice pentru sezonul iarnă-vară 2011, oferte ale numeroaselor structuri turistice cu funcțiuni de cazare, masă și agrement, membre ale Asociației Turistice Vama – Bucovina, membră a Federației Patronale a IMM-urilor din județul Suceava, dar și ale invitaților din zonele limitrofe.
Aurelia Badale, președintele Asociației Turistice Vama-Bucovina, ne-a spus că „Festivalul hribului se dorește a fi o manifestare anuală, prin care membrii Asociației Turistice Vama-Bucovina să-și promoveze zestrea etnică și folclorică, produsele din cămară, pe bază de ciuperci de padure, fructe de padure și alte materii prime bio-ecologice. Turiștii au posibilitatea să cumpere produse eco, în formă proaspătă, dar și conservată. Vor găsi și murături, dulcețuri, făcute dupa rețete tradiționale, fără conservanți”.