Duminică, 13 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a sfințit biserica Parohiei Dărmănești II, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava.
La prima oră a dimineții, ierarhul a fost întâmpinat de copii cu flori în mână, cu pâine și sare de către ctitorul Mircea Maruseac, de închinători veniți din mai multe localități și de un sobor impresionant de 30 preoți și diaconi. La acest important eveniment au fost prezenți Mirela Adomnicăi, prefect al județului Suceava, Nicolae Miroslav Petrețchi, deputat al minorității ucrainene, și Dan Chidoveț, primarul comunei Dărmănești.
După săvârșirea slujbei de sfințire, Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea bisericii de către soborul de preoți și diaconi în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu părintele Petru Lupăștean, protopop de Rădăuți, părintele Doru Budeanu, protopop al protopiatului Suceava 1, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei Salcea. La momentul cuvenit s-a săvârșit o hirotonie în diacon.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Pimen le-a spus celor prezenți de ce este bine să mergem la Biserică: „Cuvintele Sfintei Evanghelii se înțeleg cel mai bine dacă le ascultăm în Sfânta Biserică, pentru că acolo se află în chip euharistic Sfânta împărtășanie, prin sfânt sângele Mântuitorului Iisus Hristos se află însăși persoana Mântuitorului Iisus Hristos care ne-a spus aceste cuvinte ale Evangheliei sale și de aceea, când ascultăm Sfânta Evanghelie, parcă îl vedem aievea cu ochii minții, cu ochii inimii pe Mântuitorul Iisus Hristos. De aceea trebuie să cercetăm cât mai des Sfânta Biserică cu timp și fără timp, adică în zilele de duminică și de sărbători de la mic la mare. ”
Ridicarea Bisericii cu hramurile Sfântul Mare Proroc Ilie și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a fost începută în anul 2003 de către preotul Lucian Constantin și a fost continuată din anul 2011 de către preotul paroh Mihai Cobziuc, fiu al satului Dărmănești. Cu ocazia târnosirii sfântului lăcaș, s-a sfințit și o troiță ridicată în cinstea acestui eveniment.