Un raport al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară arată că în urma prelevării și analizării a 1.484 de probe recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte, în 69 de cazuri a fost depistată bacteria E-Coli.
Pe lista județelor în care au fost probe pozitive se află și Suceava, fără însă ca județul nostru să fie trecut între cele cu o frecvență mare a cazurilor depistate. Conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitar Veterinare, la Suceava a fost identificată o singură probă pozitivă. Este vorba de o probă sanitație carcasă de bovină, de la un abator.
Produsele analizate au fost carnea și produsele din carne provenind de la ovine, bovine, pasăre și produse din lapte de vacă, se arată în comunicatul Autorității Naționale Sanitar Veterinare.
Probele au fost ridicate de echipe de inspectori sanitar-veterinari din toată țara, în perioada 16 mai – 30 decembrie 2016.
Conform Mediafax, cele mai multe situații au fost identificate în județul Timiș, opt, fiind identificată E-coli în carcase de ovine aflate la un abator și într-un produs din carne tocată de vită, recoltată dintr-un supermarket, Sibiu (șase cazuri), Maramureș (cinci cazuri), Vâlcea (cinci cazuri) și Bistrița-Năsăud (patru cazuri).
Bacteria E-Coli, descoperită într-un caz și în județul Suceava
