Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 296 (5503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie de aproape 13 milioane de lei pentru modernizarea Delfinariului din Constanţa

Joi, 19 Decembrie 2013 (17:48:25)
Delfinariul din Constanţa va fi modernizat urmând să i se dubleze capacitatea, valoarea investiţiei fiind de aproape 13 milioane de lei, iar lucrările vor fi încheiate în aprilie 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.Filis Husein, managerul acestui proiect, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de începerea lucrărilor de modernizare, că obiectivul îl reprezintă extinderea, acoperirea şi modernizarea clădirii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii din Constanţa. Ea a precizat că în urma lucrărilor capacitatea Delfinariului se va dubla de la 600 de locuri câte sunt în prezent până la 1348.De asemenea, Delfinariul va fi acoperit cu 1.720 de metri pătraţi de panouri tristrat - aluminiu cu poliuretan - având şi porţiuni din învelitoare vitrată - pentru a permite o iluminare naturală. Filis Husein a precizat că, pe lângă creşterea capacităţii, Delfinariul va fi dotat şi cu un lift special hidraulic pentru persoanele cu dizabilităţi, o instalaţie de ventilaţie - climatizare, o instalaţie dezumidificatoare de aer. Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a precizat în cadrul conferinţei de presă, că era necesară o asemenea investiţie deoarece în timpul verii numărul spectatorilor este mai mare decât capacitatea Delfinariului. Ea a mai spus că până la finalizarea proiectului reprezentaţiile vor fi susţinute în cadrul bazinului acoperit. "Spaţiul pe care îl aveam era insuficient. În timpul verii vin mulţi turişti, delfinii nu sunt de acord să se joace mai mult decât patru spectacole pe zi, maximum cinci pe zi şi am avut situaţii în care nu am putut primit toţi vizitatorii pentru că nu încăpeau. În sezonul care urmează vom ţine delfinii doar în bazinul mic, bazinul acoperit, dar deja sunt pregătit ca să ofer alte atracţii turiştilor dacă vin în număr mare şi nu vor încăpea vara asta", a afirmat Adrian Bâlbă, care nu a dorit să dezvăluie, deocamdată, surprizele pregătite pentru următorul sezon estival. Valoarea proiectului este de 12.926.646 de lei, din care opt milioane reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului, patru milioane este asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale, iar restul sumei vine de la bugetul naţional.Managerul proiectului a precizat că lucrările vor fi încheiate în aprilie 2015, acestea fiind realizate de către SC Mobitom SA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţie de aproape 13 milioane de lei pentru modernizarea Delfinariului din Constanţa.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţie de aproape 13 milioane de lei pentru modernizarea Delfinariului din Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei