Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu: Am toată aprecierea pentru Săpunaru; poate face faţă cu succes la Transporturi

Vineri, 23 August 2013 (13:51:24)

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Nini Săpunaru poate face faţă cu succes provocării de a prelua portofoliul Transporturilor, el arătând că are toată aprecierea pentru colegul său, chiar dacă acesta este "un personaj mai discret".

"Domnul Săpunaru cred că poate face faţă cu succes unei astfel de provocări (preluarea portofoliului Transporturilor, n.r.). În ceea ce mă priveşte, eu am toată aprecierea pentru Nini Săpunaru, chiar dacă el este un personaj mai discret", a spus Fenechiu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă Săpunaru va reprezenta doar una dintre candidaturile posibile care vor fi supuse votului conducerii PNL duminică, Fenechiu a menţionat că propunerile de miniştri sunt făcute de preşedintele PNL şi că, în condiţiile în care Săpunaru a fost propus de Antonescu, e puţin probabil ca acesta să contabilizeze un vot negativ.

"Conform Statutului PNL, propunerile pentru miniştri sunt făcute de preşedintele partidului şi votate de către Birou, ulterior de Delegaţia Permanentă. În aceste condiţii, singurul lucru care s-ar putea întâmpla ca să nu ajungă să fie cel propus de preşedinte este să fie un vot împotrivă şi e puţin probabil", a spus Fenechiu.

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

El a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV, că este onorat de această propunere.

"Am fost sunat şi am fost întrebat dacă aş accepta o propunere din partea dânsului (a lui Crin Antonescu - n.r.), propunere către Biroul Permanent Naţional, pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Am acceptat, sunt onorat de propunere, mai mult de atât nu am ce să comentez decât că voi aştepta decizia partidului de duminică. (...) E doar propunerea domnului preşedinte Crin Antonescu, propunere către BPN, urmează ca dânşii (membrii forului de conducere al partidului - n.r.) să mă voteze sau nu pentru această candidatură", a spus Săpunaru.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie confirmat în această funcţie de către şeful statului, în cazul în care propunerea va avea girul USL şi va fi înaintată preşedintelui, Nini Săpunaru a răspuns: "Dânsul, după părerea mea, are posibilitatea să nu mă confirme şi după aceea va confirma următorul propus de către primul ministru. Există şi această posibilitate. A mai făcut-o, cu motive întemeiate sau neîntemeiate, nu e niciun fel de problemă".

"Nu am bătut din pinteni, nu am solicitat această funcţie, nu-i o chestiune uşoară, ştiu la ce mă înham şi nu e o mare nenorocire dacă nu sunt acceptat", a adăugat Săpunaru.

Nini Săpunaru are 50 de ani şi este la al patrulea mandat de deputat. A absolvit în 2000 Academia de Studii Economice Bucureşti - Facultatea de Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, iar în 2010 a obţinut doctoratul în economie, cu teza "Locul şi rolul instituţiei vamale în Uniunea Europeană".

În perioada 1985 - 1990 a fost proiectant la Institutul de Proiectări "Vrancea" - Focşani, în perioada 1991 - 1995 a fost inspector de credite la Bankcoop Vrancea, iar din 1995, timp de doi ani, a deţinut postul de director al SC "Europroiect" SRL - Focşani, firmă la care în prezent deţine 49,5% din acţiuni.

Aţi doi ani, din 1997, a fost secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor.

Conform declaraţiei de avere, are, împreună cu soţia, un teren intravilan de 750 de metri pătraţi în Focşani, achiziţionat în 2002 şi o casă de 394 de metri pătraţi construită în 2006. Săpunaru are un Volkswagen Golf din 2000.

El deţine 50% din acţiuni şi la F&C Consulting Bucureşti şi a acordat un împrumut de 135.000 de euro lui Bogdan Săpunaru. De asemenea, are o datorie de 220.000 de euro la Banca Transilvania, credit contractat în 2009 şi scadent în 2029.

Firma la care Nini Săpunaru deţine 49,5% din acţiuni, SC Europroiect SRL, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a avut contracte de prestări servicii în valoare de 681.453 de lei, obţinute prin achiziţie directă, cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu primăriile din Focşani şi Mărăşeşti, dar şi cu primăriile a 16 comune din judeţul Vrancea.

Nini Săpunaru este membru PNL din 1990.

Între 1990 - 1991 a fost preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Vrancea, în perioada 1991 - 1994 a deţinut funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Focşani a PNL, iar între 1992 şi 2000 a fost consilier local la Focşani. În perioada 1994 - 2005, Nini Săpunaru a fost vicepreşedinte al filialei Vrancea a PNL, iar între 1997 - 2001 membru în Biroului Politic Central al PNL.

Din 2005 este preşedinte al filialei Vrancea a PNL, iar în 2007 a redevenit membru al Biroului Politic Central al PNL.

Conducerea PNL urmează să analizeze duminică propunerea pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îi va trimite luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce PNL va lua o decizie în acest sens.

"Vrem să avem un ministru al Transporturilor care să se ocupe direct de toate lucrurile astea", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat în inspecţie pe centura Capitalei.

El a arătat că îi va transmite preşedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineaţa, înainte să plece în vizita oficială pe care o va efectua la Chişinău.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL va propune un lider liberal pentru şefia Transporturilor duminică după prânz, după o discuţie care va avea loc, dimineaţa, în Consiliul Naţional al PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că până luni, la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu: Am toată aprecierea pentru Săpunaru; poate face faţă cu succes la Transporturi.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu: Am toată aprecierea pentru Săpunaru; poate face faţă cu succes la Transporturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei