Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 180 (5387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele din electricitate protestează, miercuri şi joi, la sediul Guvernului

Marţi, 6 August 2013 (14:33:29)

Sindicatele din electricitate vor protesta, miercuri şi joi, la sediul Guvernului, cerând aprobarea strategiei energetice şi redresarea economică a societăţilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud.

Pichetul de la sediul Guvernului este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate "Univers", în 7 şi 8 august, între orele 12.15 şi 15.00, la protest fiind aşteptate între 350 şi 400 de persoane.

Sindicaliştii cer redresarea economică a societăţilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud în vederea păstrării locurilor de muncă, dar şi elaborarea şi aprobarea strategiei energetice a României, care să conducă la dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice pentru creşterea calităţii serviciului public pentru toţi consumatorii de energie electrică.

Într-un memoriu transmis Guvernului, sindicaliştii au atras atenţia asupra faptului că societăţile de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud sunt într-o situaţie dezastruoasă din punct de vedere financiar, iar acest lucru a dus la neplata drepturilor salariale din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Sindicaliştii consideră că lipsa de decizie şi răspundere a conducerii executive a acestora, a Consiliilor de Administraţie şi a AGA, cât şi a acţionarului unic SC Electrica SA au fost factorii care au condus la aducerea în faliment a acestor societăţi.

Totodată, sindicaliştii reclamă faptul că Ministerul Economiei şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie nu au dispus punerea în aplicare a unui plan de eficientizare a acestor societăţi şi au asistat la falimentarea lor şi pierderea a aproximativ 1.500 de locuri de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din electricitate protestează, miercuri şi joi, la sediul Guvernului.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele din electricitate protestează, miercuri şi joi, la sediul Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei