Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 153 (5360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei

Vineri, 5 Iulie 2013 (14:58:36)

Ierarhia la nivel judeţean şi a municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a a fost publicată vineri, la ora 14.38, pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Până la această oră au fost însă judeţe care au afişat situaţia la nivel local, de exemplu judeţul Prahova.

Odată cu publicarea ierarhiilor pe judeţ şi în Bucureşti, orice elev poate vedea unde se plasează cu media obţinută.

Aceste date trebuiau afişate pe site-ul http://admitere.edu.ro până în prima zi în care elevii completează fişele cu opţiuni pentru înscrierea în liceu. Aceste fişe trebuie completate numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul în care elevii vor să se înscrie.

Potrivit calendarului admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2013 - 2014, în perioada 5 - 9 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a.

Ministerul Educaţiei a anunţat că ierarhia elevilor de clasa a VIII-a la nivelul judeţelor şi a municipiului Bucureşti vor fi afişate pe site vineri, iar admiterea în învăţământul liceal se va desfăşura potrivit calendarului anunţat.

Sursele citate au precizat că nu a existat nicio defecţiune la sistemul informatic gestionat de Ministerul Educaţiei şi SIVECO.

Media de admitere în liceu este calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la Evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.

O serie de neregului la Evaluarea naţională au intrat, joi, în atenţia autorităţilor.

Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri.

Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv Limba şi literatura română şi Matematică.

Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115.

Tot joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a anunţat că va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala nr. 6 din Drobeta-Turnu Severin, care au depus contestaţii la proma de Matematică de la Evaluarea naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.

Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.

Potrivit metodologiei, din 5 până în 9 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. În 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 26 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014.

În perioada 17 - 22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25 - 26 iulie.

În 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a a fost publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei