Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru mini-vacanţa din perioada 1-6 mai

Miercuri, 1 Mai 2013 (15:05:48)

Peste 30.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă - vor acţiona zilnic, în perioada 1-6 mai, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică, informează MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, că forțele de asigurare a ordinii publice vor sancționa cu fermitate orice încălcare a legii, prioritare fiind siguranța rutieră și prevenirea faptelor penale cu violență.

Potrivit MAI, în noaptea de Înviere şi în zilele de Paşti, poliţiştii şi jandarmii vor asigura măsuri specifice de patrulare şi intervenţie pe raza localităţilor şi în zona lăcaşurilor de cult în care sunt organizate slujbe religioase cu număr mare de participanţi.

În Capitală, măsurile de ordine publică vor fi asigurate, zilnic, de 1.500 poliţişti şi 400 de jandarmi.

Pentru prevenirea incendiilor sau stingerea acestora, în special la lăcaşurile de cult şi la locurile în care va fi sărbătorită Învierea Domnului, dar şi pentru acordarea primului ajutor medical calificat, va acţiona un număr suplimentar de lucrători pentru situaţii de urgenţă, aproximativ 7.000 de ofițeri și subofițeri la nivel național, precizează MAI.

De asemenea, pe principalele artere rutiere din oraşe, dar şi pe cele spre zonele turistice cele mai căutate (Valea Prahovei, Valea Oltului, nordul Moldovei, Litoral), vor fi instituite măsuri speciale, acordându-se o atenţie sporită prevenirii ambuteiajelor şi accidentelor rutiere. Zilnic, echipajele de poliţie rutieră vor acţiona cu circa 300 aparate radar, dispuse pe drumurile naţionale şi europene.

MAI mai precizează că, tot pentru această perioadă de vacanță, nouă elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, dintre care cinci de tip SMURD, sunt pregătite pentru misiunile de supraveghere a traficului rutier, intervenție în caz de urgențe medicale și supraveghere a zonelor unde se desfășoară manifestări sau ceremonii religioase.

O primă misiune a avut loc miercuri dimineață, când un elicopter al MAI a survolat autostrada A2, pe care s-au înregistrat valori de trafic foarte mari - 6.000 de autoturisme au tranzitat autostrada A2 până la ora 11.00 a zilei.

De asemenea, pentru intervenția de urgență pe această autostrada Bucureşti-Constanţa, sunt pregătite cinci ambulanțe SMURD, aflate pe diferite tronsoane a drumului.

Pentru măsurile de siguranță pe litoral sunt în misiune 500 de polițiști și 300 de jandarmi pe fiecare schimb, zilnic.

În paralel, rămân în dispozitiv, până la finalul perioadei de vacanță, forțele de jandarmerie și poliție (aproximativ 300 de jandarmi și 100 de polițiști.) care desfășoară misiuni de prevenire a furturilor de componente de cale ferată pe ruta București-Constanța, mai precizează MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru mini-vacanţa din perioada 1-6 mai.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 30.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru mini-vacanţa din perioada 1-6 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei