Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mii de turişti petrec 1 Mai pe Valea Prahovei, la grătar sau pe pârtii

Miercuri, 1 Mai 2013 (14:41:58)

Câteva mii de turişti petrec ziua de 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, peste o mie de oameni aflându-se pe Valea Cerbului, la grătar, în timp ce sute de iubitori ai sporturilor de iarnă schiază la Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile din Sinaia, Buşteni şi Azuga este cuprins între 50 şi 70 la sută şi, la fel ca anii trecuţi, una dintre cele mai căutate staţiuni este Sinaia, care este, de altfel, singura staţiune din România unde încă se mai poate schia.

Peste jumătate din locurile de cazare din Sinaia sunt ocupate în aceste zile, turiştii profitând de ofertele speciale ale hotelierilor şi proprietarilor de vile şi pensiuni.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican, gradul de ocupare a locurilor de cazare în staţiunile de pe Valea Prahovei este mai bun decât anul trecut. Dacă în aceste zile în staţiunile de la munte sunt ocupate, în medie, 60 la sută din locurile de cazare, hotelierii se aşteaptă ca de Paşte toate locurile de cazare să fie ocupate.

"Doar aproximativ 20 la sută dintre turiştii care petrec această perioadă în staţiunile de pe Valea Prahovei au reuşit să lege 1 Mai cu zilele de Paşte şi să facă rezervări pentru toată vacanţa. Cei mai mulţi au ales să meargă la munte de Paşte, unde gradul de ocupare a locurilor de cazare va fi de sută la sută” a spus Adrian Voican.

De altfel, ofertele scoase la vânzare de hotelieri şi de agenţiile de turism pentru această perioadă au fost, de cele mai multe ori, separate pentru 1 Mai şi pentru Paşte, foarte puţini proprietari de hoteluri şi vile concepând oferte speciale pentru întreaga perioadă.

Miercuri, câteva sute de turişti au urcat la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde se schiază, stratul de zăpadă fiind cuprins între 70 de centimetri şi un metru.

Ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a spus că toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, iar în zilele de 1 mai, 2 mai şi 6 mai preţurile pentru călătoriile cu telegondola care urcă până la cota 1.400 în Bucegi şi cu telescaunul care deserveşte pârtia Valea Soarelui sunt reduse la jumătate faţă de tariful normal.

Pe lângă turiştii care şi-au făcut rezervare pe Valea Prahovei pentru această perioadă, sute de oameni au urcat la munte pentru a petrece ziua în aer liber, la grătar.

Peste o mie de turişti se află pe Valea Cerbului, a declarat Ion Vasilescu, administratorul domeniului Kalinderu, domeniu care include Valea Cerbului din Masivul Bucegi. Cei care vor să intre cu maşinile pe Valea Cerbului plătesc o taxă ecologică de zece lei pentru fiecare maşină, banii fiind folosiţi pentru curăţarea zonei şi pentru întreţinerea toaletelor ecologice amplasate în zonă. La fel ca şi în anii trecuţi, zeci de oameni, în special pensionari, şi-au instalat deja rulotele pe Valea Cerbului, unde vor rămâne până la toamnă. Oamenii părăsesc apartamentele de la oraşe, cer să fie scutiţi în această perioadă de la plata întreţinerii la bloc şi stau în rulote, în aer liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de turişti petrec 1 Mai pe Valea Prahovei, la grătar sau pe pârtii.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de turişti petrec 1 Mai pe Valea Prahovei, la grătar sau pe pârtii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei