Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pricopie: Doar 746 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare nu au fost admise în prima etapă

Luni, 29 Aprilie 2013 (16:28:53)

Doar 746 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, respectiv 0,5% dintr-un total de 162.976 înregistrate la nivel naţional, nu au fost admise în prima etapă, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

În cazul celor 746 de cereri care vor fi soluţionate în etapa a doua a înscrierilor a fost formulată o singură opţiune, din care lipsea aceea a unităţii de circumscripţie, a mai spus Pricopie, în cadrul unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari generali.

În Bucureşti, doar 52 de cereri din totalul de 14.301 au nevoie de clarificări în etapa a doua a înscrierilor.

În ţară, judeţele cu cele mai multe cereri care nu au fost soluţionate în prima etapă sunt Galaţi (143), Iaşi (105) şi Cluj (78).

La nivelul Ministerului Educaţiei au fost centralizate, în prima etapă a înscrierilor, 163.722 de cereri, dintre care au fost admise 162.976, a precizat, cu acelaşi prilej, ministrul Educaţiei.

"Niciun copil nu va fi respins. Există locuri pentru toţi copiii", a ţinut să sublinieze Pricopie.

Din totalul cererilor depuse în prima etapă, 130.776 sunt pentru copii cu vârsta de peste şase ani la 1 septembrie, iar 20,1%, pentru cei care vor avea sub şase ani la data menţionată, conform datelor centralizate de minister.

Dintre cele 163.722 de cereri depuse, 83,4% sunt pentru şcoala de circumscripţie, alte 16,6%, pentru altă şcoală, a precizat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că la 422 de şcoli, adică 8,9% din totalul celor 4.720 care au organizat clasă pregătitoare, au fost ocupate toate locurile, astfel că 4.298 de şcoli au locuri libere pentru etapa a doua.

Numărul şcolilor cu clasă pregătitoare de anul acesta, 4.720, este cu 6% mai mare decât cel din 2012, de 4.458, potrivit Ministerului Educaţiei.

În legătură cu distribuţia copiilor pe grupe de vârste, Remus Pricopie a spus că cel mai mic copil din clasa pregătitoare are 5 ani şi 7 luni, iar cel mai mare, 7 ani şi 10 luni, precizând că aceste "extreme" sunt în număr mic şi reprezintă cazuri izolate.

Vârsta medie a copiilor înscrişi este de şase ani, trei luni şi o săptămână.

Potrivit ministrului Educaţiei, înscrierea în clasa pregătitoare a fost organizată mult mai atent anul acesta şi a decurs mult mai bine decât în 2012.

Cea de-a doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 8 - 17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă, iar lista finală va fi publică în 24 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pricopie: Doar 746 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare nu au fost admise în prima etapă.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pricopie: Doar 746 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare nu au fost admise în prima etapă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei