Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Obiectiv

Zamca, un punct de reper gastronomic în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Timp de jumătate de an, sucevenii vor avea parte de un adevărat festin culinar. Singura condiţie este să ajungă la restaurantul Zamca, unde au şansa să-l întâlnească pe Mihai Neacşu, fost participant la emisiunea Top Chef, difuzată de postul de televiziune Antena 1. Acesta vine cu o provocare pentru suceveni, iar ca obiectiv şi-a propus să transforme restaurantul Zamca într-un punct de reper gastronomic în România.

„Clienţii vor fi întâmpinaţi cu o gamă mai largă de mâncăruri din bucătăria indiană, chineză şi spaniolă, dar nu vor lipsi nici mâncărurile tradiţionale româneşti. Ca element de noutate, toate preparatele vor fi făcute în casă pentru a avea un gust aparte”, a dezvăluit Mihai Neacşu.

 

Mihai Neacşu îşi intră în rol începând de pe 1 mai

Sucevenii vor putea afla cum găteşte fostul participant de la Top Chef începând de pe 1 mai, când se va deschide şi terasa restaurantului Zamca.

Ambiţiile lui Mihai Neacşu sunt foarte mari şi este convins că platourile sale îi vor determina pe suceveni să-şi schimbe mentalitatea despre modul de a mânca.

„Vreau să ridic ştacheta din punct de vedere gastronomic. Sper să am concurenţă şi din partea altor restaurante din Suceava pentru a ridica standardul în domeniu la un nivel cât mai înalt. Îmi plac provocările şi cred că meniul cu care îi vom întâmpina pe clienţi va fi foarte apreciat”, a mai arătat Mihai Neacşu.

 

În luna mai va fi organizat un show culinar de excepţie

Printre acţiunile pe care noul bucătar al restaurantului Zamca le-a pregătit pentru sezonul cât va sta la Suceava se numără şi una nu doar interesantă, ci şi spectaculoasă. Este vorba de un show culinar la care vor participa încă unu, doi bucătari cunoscuţi şi la care invitaţii vor avea posibilitatea să-i vadă la lucru pe maeştrii în arta culinară, dar şi să le deguste platourile.

„M-am lăsat greu convins să vin la Suceava, dar proiectul care mi s-a propus m-a încântat”, a precizat Mihai Neacşu.

 

A gătit pentru prim-miniştri şi preşedinţi

Chiar dacă a împlinit doar 32 de ani, Mihai Neacşu are în spate o experienţă de 14 ani în arta culinară. În acest timp a gătit pentru oameni cu greutate, cum ar fi Macolm Emery, bucătarul reginei Marii Britanii, pentru Ştefan Bănică Junior, Smiley sau Antonia. Printre cei care au degustat din platourile fostului participant de la Top Chef se numără şi prim-miniştri sau preşedinţi ai României, dar şi alte personalităţi din lumea sportului, muzicii sau artelor. Paşii l-au purtat şi pe la restaurante de top din Anglia sau Italia, iar  gama preparatelor gătite se întinde pe o plajă largă, plecând de la bucătăria franceză şi până la cea cu specific pescăresc.

Mihai Neacşu este membru al lotului olimpic de seniori-bucătari al României, iar deviza sa este să se perfecţioneze permanent pentru a fi cel mai bun.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zamca, un punct de reper gastronomic în România.
 Vizualizări articol: 2536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Zamca, un punct de reper gastronomic în România4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 apr 2013, 18:19:08
"Mihai face parte din Beretele Rosii Vrancea - o asociatie sportiva de airsoft, sport pentru care si colectioneaza replici de arme."

Asa minte cruda, asa indeletiniciri. Vrei sa te insori sau deja regreti si colectionezi "solutii"laughing))))
2.   Conserve alandala trimis de
(29 apr 2013, 23:26:34
herr alandala..dupa felul in care te exprimi cred ca mai ai putzin si tzi crapa boftul de conserve..n ui traba magarului de unde beau oile apa ..spunea odata bilauca..daca omul are un proiect lasa sa dea bataie ..vezi ceiese..si daca ai habar de bransa gastro atunci te bagi la criticat daca esti mai bun ca el.. dar daca esti aviator si departe de subiect stai acolo in aer si beatzi conservele cu paiul ...neacsule succes si arata ceea ce potzi..salutari suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei