Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 99 (5306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii de malpraxis

Medic de la Maternitatea Suceava, reclamat că a lăsat un bebeluş să moară în burta mamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Acuzaţii grave de malpraxis formulate la adresa medicilor de la Maternitatea Suceava, unde un copil a murit în pântecele mamei, din motive neelucidate. Părinţii anunţă că vor depune plângeri pe numele specialiştilor care s-au ocupat de caz, în timp ce doctorii refuză să facă declaraţii până când nu se va finaliza necropsia şi se vor stabili cauzele exacte ale morţii.

Nicoleta Niga are 25 de ani şi locuieşte în comuna Fundu Moldovei. Însărcinată în luna a noua, tânăra a fost adusă de rude la Spitalul Suceava, în după-amiaza zilei de miercuri, 24 aprilie, pentru că nu se simţea bine. Îi venise sorocul să nască, însă, susţine viitorul soţ al femeii, Nicanor Solcan, de 23 de ani, medicii au hotărât că mai are de aşteptat. „Avea dureri de burtă şi sângerări şi i s-a recomandat cezariană. Totuşi, operaţia s-a efectuat târziu, a doua zi, la ora 13.00, când fătul n-a mai putut fi salvat”, povesteşte tatăl copilului, care crede că operaţia a fost amânată pentru că nu a dat medicilor „şpaga cuvenită”.

 

„I-am zis să se pună în genunchi în faţa medicilor, să-i roage s-o opereze mai repede”

Potrivit familiei, până miercuri, la ora 17.00, când a ajuns la spital cu o stare de rău general, sarcina Nicoletei Niga a avut o evoluţie normală. Pe tot parcursul nopţii gravidei i s-au administrat medicamente pentru calmarea durerilor. A doua zi, la ora 10.00, medicii au constatat că pruncul aflat în pântecele tinerei decedase.

Nicanor Solcan afirmă că băiatul pe care viitoarea sa soţie urma să-l aducă pe lume a murit pentru că doctorii nu şi-au făcut datoria. „Nu au băgat-o în seamă. Nu le-am dat bani şi au ţinut copilul prea mult în ea. Sarcina era la termen, fără probleme până atunci. Joi, la ora 7.00, Nicoleta se simţea în continuare rău, dar băiatul mişca în ea. M-a sunat disperată să-mi spună ce se întâmplă şi i-am zis să se pună în genunchi în faţa medicilor, să-i roage s-o opereze mai repede. Au băgat-o în sală de-abia după şase ore”, mărturiseşte tatăl copilului.

 

„Sunteţi tineri şi puteţi face oricând un alt copil”

Nicanor Solcan declară că de când şi-a internat viitoare soţie a petrecut ore întregi pe holurile spitalului, însă nici un medic nu a vrut să-i dea explicaţii despre starea de sănătate a mamei şi, cu atât mai mult, despre decesul bebeluşului. După moartea fiului său, povesteşte tatăl, asistentele au încercat să-l consoleze: „Mi-au spus ceva de genul: <Sunteţi tineri şi puteţi face oricând un alt copil>”.

„Doctorii n-au vrut să stea de vorbă cu mine şi nici nu m-au lăsat să-mi văd băiatul. E o nenorocire pentru noi, mai ales acum, în preajma Paştelui. Aşteptăm rezultatul necropsiei şi vom depune plângeri, dar nu ştiu dacă se va face dreptate. Doctorii nu sunt niciodată găsiţi vinovaţi ”, îşi plânge durerea tânărul.

 

Necropsia va stabili cauza exactă a morţii bebeluşului

De cealaltă parte, medicii de la Maternitatea Suceava resping acuzaţiile ce le sunt aduse, arătând că la momentul la care gravida s-a internat nu existau indicii din care să rezulte că viaţa bebeluşului ar fi pusă în pericol. Doctorii se apără susţinând că astfel de cazuri se mai întâmplă şi vorbesc despre o posibilă malformaţie a fătului, şi nicidecum despre o neglijenţă medicală.

Specialistul în obstetrică ginecologie Carmen Andrei, care a intervenit chirurgical pentru a scoate fătul mort din pântecele mamei, nu consideră că ar avea vreo vină şi aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a comenta situaţia. Medicul spune că a constatat joi, la ora 10.00, că inima fătului a încetat să mai bată, dar nu s-a grăbit să intre în sala de operaţii fiindcă era oricum tardiv. „Nu era nici loc în sală, iar fătul era deja mort. Nu mai aveam de ce să mă grăbesc”, a spus dr. Carmen Andrei, care neagă şi acuzaţia de a fi evitat să dea ochii cu familia, după incident. ”Nu a vorbit nimeni cu mine. Nu sunt o fiinţă inabordabilă, discut cu oricine, dar rudele nu m-au căutat”, a concluzionat medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic de la Maternitatea Suceava, reclamat că a lăsat un bebeluş să moară în burta mamei.
 Vizualizări articol: 6879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Medic de la Maternitatea Suceava, reclamat că a lăsat un bebeluş să moară în burta mamei3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Neglijenta criminala trimis de
(29 apr 2013, 13:35:37
Asa e cu medicii nostri. Ii doare la basca. Trebuie sa-i caute familia si sa le dea mita ca sa te bage in seama.
Am primit si eu un sfat buna odata: "Dute la Iasi si o sa fii mai bine tratat si daca dai un ban iti sufla si in fund".
Foarte adevarat!
La Suceava comunicarea e facultativa. Poate te mai si trateaza, dar nu catadicseste nimeni sa vorbeasca cu tine.
La Iasi, se intalnesc medicii la o maternitate si organizeaza nasteri pe banda. Ai 6-7-8 medici specialisti, cadre universitare gata de actiune.
La noi, toti se mananca intre ei si decat sa te intrume sau sa intrebe pe altul, mai bine te lasa sa crapi.
Pacat de banii investiti in spital, oricat s-ar da Rambu peste cap, mentalitatile nu se schimba.
Poate doar daca ii dai pe toti afara si ii angajezi cate unul ...
2.   Niste spagari trimis de
(29 apr 2013, 16:15:46
...nu ii intereseaza pacientii, sunt niste nenorociti care te trateaza cu sictir, au o greata pe ei de nu le poti sta in cale de smecheri ce sunt, toti niste ordinari, de la portar, continuand cu asitentele care se cred cele mai tari si finalizand cu medicii. Faceti un calcul simplu si vedeti ca sunt medici care pleaca acasa in fiecare zi cu 2-3000 de RON si pacientii gresesc ca le dau din ce in ce mai multi bani...nimeni nu se autosesizeaza?
La Iasi lururile stau altfel, medicii chiar isi dau interesul, primesc si acolo bani daca le dai dar marea majoritate sunt mai umani, discuta cu tine, te indruma isi fac treaba.
3.   Saracie,saracie,dar unde-i OMENIA? trimis de
(29 apr 2013, 20:48:39
-am un prieten care a plecat acum acasa caci trebuie sa nasca nevasta lui prin cezariana si mi-a spus ca medicul i-a spus dinainte sa pregateasca 300 € pentru cezariana si 50 € pentru anestezie...(probabil se mai adauga si la infirmiere).Oare e corect? Inteleg ca daca vrei sa dai ceva,e treaba ta,dar sa ceri o anumita suma sau sa nu te uiti la o persoana daca nu da nimic,e strigator la cer.Domnilor doctori,dar sunt atati oameni saraci,chiar nu va ganditi ca nu au de unde da?Copii mei s-au nascut in Portugalia si nu am dat nici un euro la nimeni,desi sotia a nascut de 3 ori.S-au purtat exemplar.Oare cand si in Romania???
4.   Sa nu sarim cu parul! trimis de
(29 apr 2013, 20:50:40
La fel ca de obicei, Monitorul nu se dezminte nici de asta data. Nu asculta decat o varianta, in cazul de fata a nefericitilor parinti, iar restul nu mai conteaza! E mai important pana si ce spune o infirmiera/asistenta de pe scari, mai importanta e pana si vocea publicului decat a actorilor implicati in nefericitul eveniment. Parintii, saracii, aparent nu au nicio vina, iar cat ii priveste pe medici eu zic sa nu sarim inca cu parul. Inainte de a scrie acest comentariu am dat si eu un search pe net si am gasit un forum cu si despre mamici, numai cuvinte de bine despre dr. Andrei, dr. Dragoi etc. Posibil sa fie greseala medicilor, foarte posibil, asa cum poate la fel de bine sa nu fie, sa fie niste aspecte care publicului larg scapa! Dar ce mai conteaza, ziaristul buricos de la Monitorul de Suceava a fost pentru inca o data Justitiarul de Suceava!
5.   FAPTELE SE REPETA trimis de
(29 apr 2013, 22:10:34
Nu e prima data cand se intampla cand se lasa sa moara oameni pentru ca n-au dat bani. Au mai fost cazuri si o sa mai fie. Cred ca trebuie ca toata lumea sa nu mai dea spaga, sa incepem cu acest lucru. Apoi daca se cere sa se reclame imediat, sa sune la 112 . Acesti "medici" trebuie sa raspunda!
6.   FAC APEL IN SPECIAL LA PRESA. trimis de
(29 apr 2013, 22:59:57
As vrea un articol in care sa apara un bilant pe anul 2012 privitor la cati au murit in urma internarii la Spitalul Judetean Suceava, apoi cate persoane s-au vindecat, nu ameliorat, tratat superficial , ci sa fie vindecati de acea boala. As vrea sa vad ca in site-ul oficial al Spitalului Judetean Suceava , sa apara ceea ce ii intereseaza pe oameni, nu cateva chestii banale , care nu au cu nimic de a face cu interesele pacientilor. As vrea informatii folositoare, ce sa faca un pacient daca i se cere sau se asteapta spaga de la acesta, as vrea sa vad o campanie dusa pe aceasta tema care sa le spuna pacientilor ca daca dau spaga li se vor intocmi dosar de dare de mita si ca ei medicii la randul lor sa fie reclamati la nr. de telefon ,o linie de urgenta , unde pacientul sa poata sa ia legatura cu conducerea spitalului pt. a i se asigura serviciile medicale normale, nu sa fie lasti sa moara. Cati o sa mai moara in aceste spitale, cate familii o sa mai indure aceste atrocitati????
7.   Procedura de declansare a acţiunii disciplinare îm trimis de
(29 apr 2013, 23:16:34
 ☭  ϑ
8.   ..... trimis de
(29 apr 2013, 23:17:41
 ☭  ϑ
9.   Trimis trimis de
(29 apr 2013, 23:22:15
Unii canalii numiti medici de la MACELARIA JUDETEANA SUCEAVA erau cit pe ce sa-mi mutileze fetita acum citiva ani buni cind dela o durere intestinala vroiau sa o opereze de apendicita nu am vrut sa semnez pt . aceea operatie pt ca nu au vrut sa-mi arate analizele copilului.A stat copilul citeva ore fara nici un medicament cu dureri si voma si pina nu m-am scobit de ceva bani nu i-au facut nimic(adevarati porci si canalii).Acesti jurati lui HIPOCRATE de a salva vieti omenesti au pe dracul in capul lor care le-a bagat in creierele bolnave bani si iar bani.Am doi copii nascuti in ITALIA si sotia mea a fost tratata la nastere mai mult decit bine fara sa dea nici cea mai mica spaga.A fost tratata uman si civilizat fara sa se tina cont ca sintem romani.
La unii doctori sint plini de aroganta necivilizati si prosti pe deasupra .Asa ne trebuie caci noi i-am invatat asa.Ar trebui filmati inregistrati cu camere ascunse cind iau spaga apoi denuntati. Oameni buni trebuie sa va treziti si sa va uniti impotriva acestor fapte mizerabile.Apoi nu sintem noi de vina ca statul nu le da salariu mare si nu au absolut nici un drept sa ne jupoaie de bani pe mine sau pe tine .Orice cetatean onest si corect care plateste taxe la stat (doctorii platiti din banii vostri) are dreptul la ingrijiri medicale gratuite fara sa dea SPAGA.JOS CORUPTIA HOTIA MIRLANIA TICALOSIA MINCIUNA .ACESTE LUCRURI TREBUIE SA DISPARA DEFINITIV DACA VREM SA AVEM UN VIITOR PT NOI SI MAI MULT PT COPII NOSTRII.
10.   INCREDIBIL trimis de
(30 apr 2013, 14:21:36
CRED CA E CAZUL CA CINEVA SA IA INITIATIVA PT UN PROTEST IN FATA SPITALULUI JUDETEAN SUCEAVA, CU SLOGANUL JOS SPAGA, JOS INCOMPETENTA, JOS CORUPTIA! DACA NE-AM ADUNA IN FATA SPITALULUI CRED CA ATUNCI S-AR IVI TOATE MARSAVIILE FACUTE DE ACEST SPITAL. E SIMPLU, SE POATE AUTORIZA UN PROTEST LA PRIMARIA SUCEAVA. DE UNDE SA DEA OAMENII ATATIA BANI LA SPITAL??? SI PENTRU CE? PENTRU INCOMPETENTA?!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei