Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central; altfel cheltuim bani aiurea

Vineri, 19 Aprilie 2013 (14:54:09)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.

"Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocrtic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti - unde este mult prea multă putere şi ştiţi că că ce e foarte mult strică - de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient", a spus Dragnea, la atelierele organizate înaintea Congresului PSD.

El a menţionat că, în condiţiile în care pleacă competenţe către regiuni şi către judeţe, este clar că la Bucureşti aparatul ministerelor şi al instituţiilor centrale se va diminua.

"Nu poţi să păstrezi acelaşi număr de oameni ca să administreze treburi mai puţine. Oricine înţelege lucrul ăsta. Şi la o primărie, dacă avem o sută de angajaţi azi şi mâine avem doar două competenţe din cele 100, sigur că nu putem să-i mai ţinem. Dar putem să-i ţinem dacă vrem să cheltuim bani aiurea", a adăugat Dragnea.

El a precizat că mai puţină birocraţie va fi determinată şi de faptul că cea mai mare parte a instituţiilor deconcentrate de la judeţe, respectiv direcţiile judeţene ale ministerelor, vor trece în subordinea CJ şi ale primăriilor.

"Va fi o reducere a birocraţiei, pentru că ne putem îndrepta către ghişeul unic, dacă reuşim să strâgem majoritatea instituţiilor administrative într-un singur loc, nemaidepinzând de minister", a mai spus Dragnea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central; altfel cheltuim bani aiurea.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central; altfel cheltuim bani aiurea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei