Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul Tunisiei în România: Guvernul şi MAE să revizuiască nivelul de alertă privind Tunisia

Vineri, 12 Aprilie 2013 (17:02:11)

Ambasadorul Tunisiei în România, Mahbouba Chebbi Guiga a cerut, vineri, autorităţilor române, să revizuiască nivelul de alertă prezentat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din România cu privire la Tunisia, ca destinaţie turistică, spunând că avertizările nu sunt întotdeauna "corecte".

Ambasadorul Tunisiei în România, Mahbouba Chebbi Guiga, a declarat, vineri, la o dezbatere care a avut loc la Timişoara cu prilejul Zilei Tunisiei, că cere Guvernului României şi Ministerului Afacerilor Externe "să ia măsuri pentru că sunt prezentate avertizări care nu sunt întotdeauna corecte", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cerem Guvernului României şi Ministerului de Externe să ia măsuri pentru că sunt prezentate avertizări care nu sunt întotdeauna corecte. Turismul e foarte important pentru Tunisia, o parte importantă a economiei Tunisiei se bazează pe veniturile din turism. Anul acesta sărbătorim doi ani de la Revoluţia din Tunisia. Vreau să precizez foarte clar că Tunisia a ales un drum ireversibil spre democraţie. Situaţia politică s-a îmbunătăţit simţitor. Au avut loc anumite manifestaţii, dar acestea s-au liniştit în prezent", a declarat ambasadorul.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut în Tunisia la adresa turiştilor străini.

"Chiar şi în condiţiile în care au avut loc manifestaţii, nu a fost raportat niciun incident. Tunisia este o destinaţie turistică sigură", a declarat Mahbouba Chebbi Guiga.

"Pe site-ul Ministerului de Externe sunt, de multe ori, informaţii eronate în legătură cu siguranţa turiştilor în Tunisia. Atrag atenţia Guvernului României asupra acestui lucru şi solicităm să revizuiască nivelul de alertă", a adăugat ambasadorul.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe se precizează că "situaţia politică din Tunisia este tensionată", iar cetăţenii români care doresc să se deplaseze în această ţară sunt sfătuiţi "să manifeste atenţie sporită în locurile publice".

"Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Tunisia sunt sfătuiţi să manifeste atenţie sporită în locurile publice. În prezent este instituită starea de urgenţă pe întreg teritoriul Tunisiei. Situaţia politică din Tunisia este tensionată. Există posibilitatea introducerii unor restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în diferite localităţi, inclusiv în capitală. Se recomandă evitarea deplasărilor în zonele de sud-est şi vest, respectiv zonele de frontieră cu Libia şi Algeria. Există riscul închiderii unor puncte de frontieră, în special cele cu Libia. Orice deplasare în sudul saharian este ferm descurajată. În guvernoratele Gafsa, Kasserine şi Sidi Bouzid au loc frecvent mişcări de protest care pot degenera în violenţe stradale. De asemenea, au fost constatate o serie de acţiuni de protest care au condus la blocarea unor drumuri publice, respectiv blocarea activităţii unor autorităţi locale sau întreprinderi particulare", se arată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Tunisiei în România: Guvernul şi MAE să revizuiască nivelul de alertă privind Tunisia.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Tunisiei în România: Guvernul şi MAE să revizuiască nivelul de alertă privind Tunisia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei