Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şaizeci de şoferi amendaţi pentru că au mers pe drumurile înzăpadă cu maşini fără anvelope de iarnă

Duminică, 27 Ianuarie 2013 (14:57:22)

Poliţiştii au amendat 60 de şoferi care au circulat pe drumurile cu zăpadă, gheaţă sau polei cu maşini fără anvelope de iarnă, precum şi trei administratori de drumuri, informează duminică Poliţia Română.

Peste 2.800 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică au verificat în trafic, sâmbătă, dacă maşinile sunt echipate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

În urma verificărilor, poliţişti au dat 1.625 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 60 şoferilor care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă, patru pentru lipsa dipozitivelor antiderapante omologate şi 1.558 pentru alte abateri la normele rutiere, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii au dat trei sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri. Astfel, în judeţul Dolj au fost date două amenzi în valoare totală de 2.940 de lei operatorilor de drumuri, pentru neacţionarea corespunzătoare cu materiale antiderapante, iar în judeţul Dâmboviţa, aceeaşi contravenţie a fost sancţionată cu avertisment.

În perioada 5 decembrie 2012 - 26 ianuarie 2013, în filtrele rutiere au fost date 32.386 de sancţiuni contravenţionale, din care 32.320 şoferilor şi 56 administratorilor de drumuri. Dintre cei peste 32.000 de şoferi sancţionaţi, 580 au primit amenzi pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 305 pentru lipsa dispozitivelor omologate şi 31.445 pentru alte abateri.

Folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Potrivit OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, "constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public".

Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şaizeci de şoferi amendaţi pentru că au mers pe drumurile înzăpadă cu maşini fără anvelope de iarnă.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şaizeci de şoferi amendaţi pentru că au mers pe drumurile înzăpadă cu maşini fără anvelope de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei