Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul din Bistriţa a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD

Vineri, 2 Noiembrie 2012 (13:13:58)

 Primarul din Bistriţa, Ovidiu Creţu, a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD Bistriţa-Năsăud, el fiind nemulţumit de desemnarea candidatului în Colegiul 1 din oraş, Adriana Doina Pană, care nu a fost făcută în conformitate "cu principiile democraţiei", anunţând că nu o va susţine pe aceasta

Ovidiu Creţu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Bistriţa, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud a PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Joi mi-am prezentat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bistriţa şi din funcţia de vicepreşedinte al filialei Bistriţa-Năsăud şi asta din cauza faptului că desemnarea şi validarea candidaţilor pe listele electorale, şi mă refer aici la desemnarea candidatului pentru Colegiul 1 Bistriţa, nu s-au făcut, în opinia mea, în conformitate cu principiile democraţiei şi descentralizării", a declarat Creţu.

El a spus că în urmă cu aproximativ o lună Comitetul Executiv Municipal Bistriţa a analizat solicitările de candidaturi şi l-a desemnat pe consilierul municipal Constantin Rus drept candidat al organizaţiei PSD Bistriţa pentru alegerile parlamentare.

"Alţi membri din Comitetul Executiv Municipal nu şi-au depus candidatura. Şi-a depus consilierul judeţean Doina Pană. Votul a fost în favoarea lui Constantin Rus şi noi am trimis o adresă către Comitetul Executiv Judeţean al PSD în care am spus că, atunci când se iau în discuţie listele, să se ţină cont de dorinţa organizaţiei municipale în legătura cu candidatura în Colegiul 1. La şedinţa Comitetului Executiv Judeţean din care fac şi eu parte nu a fost prezentată adresa noastră, a municipiului, eu am făcut precizarea către participanţi în legătură cu solicitarea organizaţiei municipale şi, cu toate acestea, propunerea pentru Comitetul Executiv Naţional a fost cu doamna Doina Pană la un vot zbrobitor", a declarat Creţu.

El a afirmat că, ulterior, a trimis o scrisoare prin care s-a adresat Comitetului Executiv Naţional, preşedintului PSD, Victor Ponta, secretarului general Liviu Dragnea.

"În scrisoare am făcut precizările necesare. Le-am spus în scrisoare că în Colegiul 1 Camera Deputaţilor 95 la sută din alegători sunt din Bistriţa, iar organizaţia municipală e una puternică. A câştigat de două ori funcţia de primar al Bistriţei, are rezultate. Mă aşteptam la un răspuns pozitiv din partea conducerii centrale. Aşa cum există o descentralizare şi o democratizare a relaţiilor naţional-judeţ, consider că trebuie să existe aceeaşi democratizare şi descentralizare a relaţiilor judeţ-organizaţii locale. Nu am primit niciun răspuns. Am discutat la telefon şi cu Liviu Dragnea şi cu Victor Ponta. Mi s-a spus că se încearcă găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemei. Eu am aşteptat disciplinat până s-au depus listele fără să primesc niciun răspuns", a spus Creţu.

El a susţinut că, în aceste condiţii, singura soluţie "onorabilă" este să demisioneze din funcţii de conducere.

"Ca preşedinte al organizaţiei municipale, am avut responsabilitatea de a transmite şi de a determina forurile superioare ale partidului să acţioneze în conformitate cu principiile democraţiei şi să ni se acorde drepturile pe care considerăm că ni se cuvin pentru că le-am câştigat prin munca echipei care funcţionează aici. Nu am reuşit să determin forurile superioare să dea organizaţiei municipale ceea ce pe drept şi-a câştigat, aşa că nu îmi rămâne altă soluţie decât să îmi asum responsabilitatea şi să demisionez din funcţia de lider municipal. Am demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte fiindcă la nivelul Comitetului Executiv Judeţean se iau decizii cu care eu nu sunt de acord. Am constatat că nu împart aceleaşi valori ale democraţiei, ale deciziei descentralizate cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv Judeţean, aşa că nu îmi rămâne altceva decât să demisionez şi din acel for", a declarat Creţu.

El a spus că a rămas un simplu membru al PSD şi că în perioada electorală se va ocupa de problemele administrative ale oraşului Bistriţa.

"S-au vehiculat zvonuri în oraş că l-aş susţine pe candidatul PDL pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor, pe Alin Seserman. O spun că nu e aşa. Nu o susţin nici pe Doinan Pană pentru că a fost impusă organizaţiei municipale şi voi susţine pentru alegerile parlamentare 2012 pe Dorin Dobra (PNL) pentru Senatul României şi mă voi strădui ca Daniel Suciu (candidat USL în Colegiul 2 Camera Deputaţilor - n.r.) să aibă cele mai bune condiţii pentru a ajunge deputat. Îl voi susţine", a declarat Creţu, care a condus timp de opt ani organizaţia municipală a PSD Bistriţa.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, liderul judeţean al PSD, Emil Radu Moldovan, a spus că regretă decizia primarului, dar, în acelaşi timp, o respectă.

"Am discutat cu Ovidiu Creţu. Ştiu care sunt nemulţumirile lui. I-am cerut să se mai gândească şi să nu demisioneze acum, în pragul campaniei electorale. Nu a dorit acest lucru. Regret decizia sa, dar în acelaşi timp o respect. Vineri, la ora 14.00, se va întruni Comitetul Executiv Municipal şi va stabili un preşedinte interimar la municipiu care va conduce organizaţia până la alegerile de la începutul anului viitor. Un partid nu stă într-un om, nici în Ovidiu Creţu, nici în mine", a spus Moldovan.

Adriana Doina Pană este cel mai sonor nume din lista de candidaţi a USL. Candidatura ei la alegerile parlamentare nu este agreată de organizaţia municipală a PSD, care a contestat decizia Comitetului Executiv Judeţean al PSD la Bucureşti, preferatul celor de la municipiu fiind Constantin Rus, consilier municipal PSD.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Bistriţa a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Bistriţa a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei