Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL

Luni, 8 Octombrie 2012 (16:29:35)

Premierul Victor Ponta a prezentat, luni, cele 15 "bombe cu ceas" pe care Executivul său le-a "moştenit" de la guvernarea PDL, el arătând că în cele cinci luni de mandat s-a confruntat cu grave probleme lăsate de fostele Cabinete, pe care a încercat să le soluţioneze.

Ponta a spus că prima "bombă cu ceas" este reprezentată de "sistemul de corupţie şi de crimă organziată" din cadrul ANAF, organizat de PDL şi Sorin Blejnar. Premierul a precizat că acest sistem de corupţie şi de evaziune fiscală a dus la pierderi grave pentru buget, în primul trimestru, respectiv după plecarea lui Blejnar, fiind raportate încasări care au crescut cu peste un miliard de de lei.

Premierul a spus că 'bomba" privind aprobarea de noi impozite şi taxe locale a explodat în timpul guvernării sale, el dând asigurări că în 2013 nu se poate susţine creşterea taxelor şi impozitelor.

A doua "bombă" dezamorsată, potrivit lui Ponta, a fost reprezentată de situaţia de la Poşta Română, unde s-au înregistrat peste 100 de milioane pagubă, faptele de corupţie fiind coordonate de la Ploieşti, potrivit premierului, de către preşedinta organizaţiei PDL Prahova, a cărui nume, însă, nu a fost rostit.

Ponta a spus că a treia "bombă" a fost reprezentată de Hidroelectrica, unde s-au înregistrat 1,2 miliarde de Euro prejudiciu produs de PDL şi de Adriean Videanu, dar şi de Oltchim, cu un prejudiciu de 700 de milioane de Euro.

A patra "bombă", potrivit lui Ponta, constă în blocajul de la POSDRU şi alte programe sectoriale sau regionale blocate pentru deficienţe constate de audituri naţionale şi europene.

Ponta a enumerat şi a cincea "bombă", dată de taxa de claw-back adoptată de Guvernul Emil Boc prin două OUG succesive care se contraziceau, la care a adăugat un deficit de 700 milioane de lei în funcţionarea spitalelor, acestea nefiind bugetate şi pentru trimestrul al patrulea.

Potrivit lui Ponta, subfinanţarea cronică a armatei reprezintă a şasea "bombă" în timp ce a opta "bombă" este legată de personalul din Poliţie, având în vedere că s-au făcut disponibilizări de către fostul ministru Igaş, care a blocat toate posturile pentru absolvenţi.

CNAS, faptele grave de coruţie de acolo, neasigurarea bugetelor pentru funcţionarea spitalelor şi plata medicilor, cele 100 de milioane de lei angajate în faze de achiziiţi a produselor informatice şi faptul că încasările de la cetăţeni nu ajungeau înapoi în servicii medicale reprezintă, potrivit lui Ponta, a noua "bombă" lăsată de PDL.

A zecea "bombă" premierul o impută direct lui Emil Boc şi Traian Băsescu, care s-au angajat în negocierile cu partenerii internaţionali în ceea ce priveşte creşterea preţului la gaze, lăsând astfel marile oraşe fără subvenţie la încălzire pentru această iarnă.

Ponta a arătat că a unsprezecea "bombă" are în vedere faptul că PDL a lăsat TVR cu 100 de milioane de Euro datorii, iar a doisprezecea se referă la diminuarea indemnizaţiei pentru mame, pe care Guvernul său încearcă să o restituie.

Taxa auto reprezintă, potrivit lui Ponta, a treisprezecea "bombă", în condiţiile în care suma de 400 de milioane încasată de Guvernul PDL trebuie restituită în baza hotărârilor judecătoreşti.

A paisprezecea „bombă”, în accepţiunea premierului, e dată de faptul că guvernarea PDL nu a prevăzut niciun buget pentru punerea în aplicare a codurilor juridice, ajungându-se la situaţia ca ministerul Justiţiei să aibă, în acest moment, conturile blocate în urma proceselor pierdute cu magistraţii.

Ponta a spus că a cincisprezecea "bombă" e reprezentată de situaţia din Educaţie, PDL neasigurând bugetul de funcţionare până la sfârşitul anului. El a acuzat şi faptul că introducerea clasei pregătitoare de către fostul ministru s-a făcut doar pentru a derturna 50 de milioane de lei pentru firmele PDL.

"Toate acestea le-am moştenit şi asupra lor ne-am aplecat în cinci luni. Cei de la PDL voiau să prezinte un bilanţ, m-am gândid să-i sprijin şi să le aduc aminte ce au distrus sau furat în această ţară. În perioada 2012-2016 e necesar ca PDL să reflecteze la ce a făcut şi să se reformeze ca să spună din nou ceva pe scena publică românească. Tăcerea în cazul lor e de aur, fără să fac aluzie pentru aplecarea celor de la PDL pentru exploatarea cu cianuri", a spus Ponta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
( 8 oct 2012, 16:43:53
da....e foarte important ca oamenii sa fie platiti fara sa munceasca,e foarte important ca psd sa fia iar la conducere...ca mai e ceva de vandut sau de "transformat"....atat cat e ...e bine,...si mai rau...datoriile de la fosta campanie electorala....trebuie foarte platite....nu degeaba a plecat patriciu in tarile calde;...victorel...daca nu stii intreaba si tu pe prostanacul....poate stie el ceva....si....zii lu crin sa intrebe pe tariceanu...sigur si el stie...domnu de onoare de la psd nu cred ca mai aude bine si s-ar putea sa raspunda altceva...pe el nu il intreba....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei