Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buda: PDL va ataca la CC numirea interimară a lui Dorneanu la Avocatul Poporului

Marţi, 3 Iulie 2012 (15:58:43)

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, marţi, în plenul reunit, că PDL va ataca la Curtea Constituţională numirea interimară la Avocatul Poporului a lui Valer Dorneanu, precizând că numirea nu este constituţională.

"Nu există temei juridic la baza revocării din funcţie a Avocatului Poporului. Aţi trecut precum tăvălugul şi tancurile sovietice pesteargumentele noastre, istoria va consemna acest lucru", a spus Buda, arătând că nicăieri în lege nu există această procedură a delegării atribuţiilor.

"Nu putem noi, Parlamentul României, să numim pe cineva care să reprezinte sau să îndeplinească funcţia de avocat al poporului, interimar", a continuat democrat-liberalul.

Buda a spus că îl respectă pe Valer Dorneanu, fiind un cunoscut profesor de drept, şi că, din punctul său de vedere, acesta nu a fost infomat cu privire la numirea sa în funcţie, pentru că ar fi refuzat, fiind vorba de o încălcare a legii.

"De ce nu îl numiţi în mod legal pe Valer Dorneanu, să convocaţi din nou Birouri şi plen pentru a da un vot, pentru că nu puteţi prin această procedură să îi delegaţi atribuţii de conducere. Nu este în litera legii. Nu se poate!", a mai spus Daniel Buda.

El a anunţat că PDL va ataca la Curte această numire interimară a lui Valer Dorneanu.

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au prezentat, marţi, în plenul Parlamentului, un raport comun de revocare din funcţie a Avocatului Poporului Gheorghe Iancu pentru încălcarea Constituţiei şi a legii de funcţionare a instituţiei.

Prezentarea a fost făcută, în plen, de vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

"Actualul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, (…) a demonstrat prin acţiunile sale că utilizează prerogativele sale constituţionale şi legale pentru a servi intereselor forţelor politice care l-au promovat în această funcţie, astfel acesta a atacat la Curtea Constituţională art. 5 din Ordonanţa 15-2012 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate", a spus acesta.

Deputatul a mai dat ca exemplu faptul că, printr-o excepţie de neconstuţionalitate ridicată din oficiu, Gheorghe Iancu a atacat la CCR Ordonanţa 27-2012 prin care s-au luat unele măsuri cu privire la Institutul Cultural Român.

Parlamentarul a arătat că aceste măsuri nu afectau în vreun fel "drepturile şi libertăţile cetăţeneşti".

Potrivit acestuia, Avocatul Poporului s-a pronunţat în mai multe rânduri asupra unor probleme politice fără a fi sesizat în cadrul competenţelor constituţionale.

În raportul comisiilor se propune ca, până la numirea unui nou Avocat al Poporului, adjunctul acestuia, Valer Dorneanu, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de Avocat al Poporului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buda: PDL va ataca la CC numirea interimară a lui Dorneanu la Avocatul Poporului.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buda: PDL va ataca la CC numirea interimară a lui Dorneanu la Avocatul Poporului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei