Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România nu mai trimite la Bruxelles solicitări de rambursare a fondurilor UE pentru patru programe

Marţi, 3 Iulie 2012 (16:18:19)

România nu mai trimite către Comisia Europeană cereri de rambursare pentru patru programe operaţionale începând cu 1 iulie şi până la o dată care urmează să fie decisă, interval în care Executivul comunitar va analiza dacă autorităţile române au respectat condiţiile asumate la finele anului trecut.

Cele patru programe operaţionale pentru care nu mai sunt trimise cereri de rambursare sunt legate de sectorul regional, de mediu, de transport şi de competitivitate, a anunţat, la Guvern, ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

În decembrie 2011, Comisia Europeană (CE) a permis reluarea plăţilor către România pentru aceste patru programe, dar cu condiţia ca autorităţile de la Bucureşti să îndeplinească până la sfârşitul lunii iunie 2012 o serie de cerinţe legate de organizarea internă a autorităţilor de management şi de achiziţiile publice.

În acest sens, oficialii CE vor iniţia, în perioada 5-17 iulie, misiuni de audit pentru cele patru programe, ministrul Orban insistând că stoparea cererilor de rambursare nu presupune nici suspendarea şi nici întreruperea plăţilor şi susţinând că nu vor apărea probleme privind cererile de rambursare, deoarece perioada în care România nu mai poate transmite la Bruxelles astfel de solicitări va fi una "relativ redusă".

"Acum evaluăm îndeplinirea condiţiilor, vor fi discuţii extinse cu oficialii europeni, iar pe urmă se va decide ce se întâmplă cu aceste programe. Decizia se va referi inclusiv la corecţiile financiare preventive, respectiv dacă aceste corecţii vor fi înlăturate complet sau doar parţial. Acum, niciun program operaţional nu este suspendat, în următoarele săptămâni va fi stabilit dacă se va întâmpla acest lucru", a spus Orban.

El a arătat în acelaşi timp că nu poate estima la acest moment durata procesului de evaluare a modului de îndeplinire a condiţiilor pentru cele patru programe şi de adoptare a unei decizii.

În privinţa Programului Operaţional privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), ministrul a precizat că a fost redactat un prim raport al CE în care sunt identificate atât probleme de sistem, cât şi nereguli la proiectele verificate, urmând să fie iniţiată o "procedură de conciliere" pe parcursul a două luni, astfel încât în luna septembrie să fie adoptată o decizie de suspendare sau nu a programului. Nici pentru acest program România nu mai poate trimite cereri de rambursare.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că i-a convocat la Guvern pe toţi miniştrii implicaţi în absorbţia fondurilor europene pentru a analiza stadiul acestui proces, afirmând că autorităţile de la Bucureşti încearcă, "chiar şi în al 12-lea ceas", să evite dezalocarea banilor comunitari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România nu mai trimite la Bruxelles solicitări de rambursare a fondurilor UE pentru patru programe.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România nu mai trimite la Bruxelles solicitări de rambursare a fondurilor UE pentru patru programe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei