Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Din Fondul de Mediu vor fi finanţate 254 de proiecte din cele 900 depuse

Joi, 22 Martie 2012 (14:26:37)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, la o întâlnire cu autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud, că din Fondul de Mediu vor fi finanţate 254 de proiecte pentru alimentarea cu apă din cele 900 depuse, valoarea acestora fiind de 1,4 miliarde de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin Fondul de Mediu se derulează proiecte importante. Eu, când am făcut o analiză la începutul anului 2010, am avut surpriza plăcută să am un excedent la acest fond de peste un miliard de lei necheltuiţi şi am conceput unele proiecte care sunt noi şi care cred că vin în sprijinul cetăţeanului şi al comunităţilor locale”, a declarat Borbely.

Ministrul a spus că în România au fost alocaţi, din anul 1990, circa 9,3 miliarde de euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă din toată ţara şi mai este nevoie de încă 9,5 miliarde de euro, cea mai mare parte de la UE.

"Din Fondul de Mediu, am pornit acest program pentru alimentară cu apă pentru localităţi mai mici pentru a mai compensa. E vorba de 1,4 miliarde de lei pentru 254 de localităţi care au câştigat, conform punctajului”, a declarat ministrul.

El a anunţat că, în cursul zilei de joi, va semna două din cele trei proiecte care se vor derula în Bistriţa-Năsăud, la Nuşeni şi Lechinţa, cu o valoare de peste 10,3 milioane de lei, urmând ca proiectul comunei Şieu Măgheruş să fie semnat când se va depune proiectul tehnic. Acesta va fi în valoare de 4,5 milioane de lei.

"Acest program este în plus faţă de banii care vin de la UE. Au fost depuse 900 de proiecte, dar nu aveam bani mai mulţi decât pentru 254. E alt program PNDI. Nu am avut posibilitate din buget să alocăm mai mulţi bani. Există ideea să finanţeze programul consorţii cu bănci în spate, iar din 2014 statul român să plătească banii”, a spus Borbely.

El a adăugat că autorităţile au cheltuit bani importanţi să facă studiile şi proiectele şi nu este normal ca acestea să stea în sertar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Din Fondul de Mediu vor fi finanţate 254 de proiecte din cele 900 depuse.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Din Fondul de Mediu vor fi finanţate 254 de proiecte din cele 900 depuse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei