Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Directorul Spitalului de Recuperare confirmă că Ioan Boc a murit în urma unui stop cardio-respirator

Miercuri, 28 Decembrie 2011 (13:07:27)

 

Directorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a confirmat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, a murit în urma unui stop cardio-respirator, "în condiţiile unei suferinţe vasculare multiple, la vârsta şi patologia" acestuia.

"Aşa cum era de aşteptat, în condiţiile unei suferinţe vasculare multiple, la vârsta şi patologia dânsului a survenit un eveniment cardiac, un stop cardio-respirator care cu toate manevrele de resuscitare nu a reuşit să fie depăşit. Asta este ceea ce s-a întâmplat. S-a aplicat protocolul de resuscitare, a fost muncă în echipă cu personalul de la ambulanţă. A fost o stare stabilă până ieri după masă ( marţi - n.r.) când a intervenit acest eveniment ischemic", a declarat directorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi.

Ioan Boc a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat, în 13 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

În noiembrie, Ioan Boc a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afecţiune pulmonară. El a fost externat după câteva zile, timp în care i-au fost făcute mai multe investigaţii şi i s-a recomandat un tratament.

Tatăl premierului a suferit, anii trecuţi, alte două accidente vasculare cerebrale.

Ioan Boc a decedat, marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Surse medicale declarau că Ioan Boc a murit după ce a suferit, marţi seară, un stop cardio-respirator, fiind resuscitat timp de peste 40 de minute, însă fără succes.

Premierul Emil Boc a ajuns, marţi seară, în jurul orei 22.45, la la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, alături de soţia sa şi de cele două fiice, după şedinţa de Guvern care a durat aproximativ 40 de minute.

Boc nu a dorit să facă declaraţii la spital, spunând doar: "Aveţi grijă de părinţii voştri pentru că sunt cel mai important dar pe care ni l-a dat şi vi l-a dat Dumnezeu pe lumea asta".

Un îndemn relativ similar a adresat şi miniştrilor premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de guvern, spunându-le să aibă grijă de propriii părinţi "cât de mult pot", deoarece nu au cum să ştie ce se va întâmpla la un moment dat, potrivit unor surse participante la reuniune.

Ioan Boc, unul dintre fraţii premierului, a declarat, miercuri, corepondentului MEDIAFAX că trupul neînsufleţit al tatălui său va fi adus în jurul orei 15.00 la casa părintească din satul Răchiţele, urmând ca în cursul nopţii să aibă loc priveghiul.

Înmormântarea lui Ioan Boc va avea loc, joi, de la ora 12.00, la cimitirul din curtea bisericii din satul Răchiţele, judeţul Cluj.

În cursul zilei de miercuri este aşteptat să sosească la Răchiţele şi premierul Emil Boc.

La casa din Răchiţele familia a început pregătirile pentru înmormântare, la ceremonia funerară fiind aşteptaţi să participe şi membri ai Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Spitalului de Recuperare confirmă că Ioan Boc a murit în urma unui stop cardio-respirator.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Directorul Spitalului de Recuperare confirmă că Ioan Boc a murit în urma unui stop cardio-respirator5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei