Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2011 - Anul XVI, nr. 258 (4856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a transmis sindicatelor şi patronatelor că anul viitor nu vor fi majorări "neanunţate"de taxe

Marţi, 1 Noiembrie 2011 (14:44:20)

Premierul Emil Boc le-a spus membrilor Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social că bugetul porneşte anul viitor de la o estimare redusă a creşterii economice, fără majorări "neanunţate" de taxe, dar cu posibilă extindere a bazei de impozitare, afirmă participanţii la reuniunea Consiliului

În privinţa salariilor şi pensiilor, mesajul transmis de şeful Guvernului a fost că proiectul de buget pentru anul viitor nu va include la acest moment astfel de măsuri, eventuale modificări în acest sens putând fi operate în partea a doua din 2012.

"Va fi un buget pe o formulă pesimistă, pentru ca, dacă se întâmplă ceva, să existe pregătirea şi capacitatea de a avea un bun răspuns în structura respectivă. Pe de altă parte, se doreşte o stabilitate fiscal-bugetară, deci nu vor exista modificări în structura bugetului de stat legate de politica fiscală. Deci, fără creşteri de taxe şi impozite neanunţate - eu aşa o interpretez -, dar cu posibile lărgiri la baza de impozitare", a declarat, la finalul discuţiilor, preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Premierul le-a transmis de asemenea patronatelor şi sindicatelor că bugetul pentru anul viitor nu prevede la acest moment creşteri salariale.

"Premierul nu a specificat nimic nici de creşteri salariale, decât în sensul în care s-ar putea să se facă în a doua jumătate a anului viitor, nici de pensii", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, şeful Guvernului a arătat totodată că patronatele şi sindicatele "trebuie să uite" de intenţiile de fiscalizare mai redusă, resepctiv de reducerea contribuţiilor de asigurări sociale sau de introducerea unei impozitări diferenţiate.

"Ceea ce era important pentru noi era politica fiscală de taxă plată. Premierul a spus că, atât timp cât există acest Guvern, el va insista pe taxa plată şi că politica diferenţiată în trepte nu se pune", a spus Hossu.

Reprezentanţii patronatelor au cerut premierului ca Guvernul să adopte măsuri de stimulare a creditării pentru sectorul privat şi au arătat că mediul de afaceri preferă o variantă realistă de buget.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că bugetul pentru anul viitor este construit pe un deficit de cel mult 3%, potrivit criteriilor ESA.

O nouă reuniune a Consiliului este prevăzută peste două săptămâni, când ar trebui discutat proiectul finalizat al bugetului de stat şi nivelul salariului minim garantat pentru anul viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a transmis sindicatelor şi patronatelor că anul viitor nu vor fi majorări "neanunţate"de taxe.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a transmis sindicatelor şi patronatelor că anul viitor nu vor fi majorări "neanunţate"de taxe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei