Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mai 2010 - Anul XV, nr. 107 (4398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke Attila: MS va achita toate datoriile spitalelor înaintea predării către autorităţile locale

Luni, 10 Mai 2010 (15:22:05)

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat, luni, că spitalele vor fi predate autorităţilor locale fără datorii, acestea fiind plătite de către minister înaintea trasferării şi tot până atunci vor fi reduse 9.300 de paturi din unităţile sanitare.

După ce vor fi reduse 9.300 de paturi şi vor fi achitate datoriile către furnizori, spitalele vor fi pregătite pentru transferul, până la 1 iulie 2010, către autorităţile locale. Cele trei comisii ale Ministerului Sănătăţii care au început la sfârşitul lunii februarie o amplă analiză în toate unităţile sanitare cu paturi şi-au finalizat evaluarea, se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Sănătăţii (MS).

"La 1 iulie 2010 vom finaliza procesul de descentralizare. Dar, aşa cum am promis, am considerat necesar să luăm mai întâi unele măsuri de eficientizare a spitalelor înainte ca acestea să fie predate autorităţilor locale. Alături de plata datoriilor pe care sperăm că vom reuşi să o rezolvăm în curând, raţionalizarea paturilor din unităţile sanitare şi realizarea unei structuri eficiente erau necesare. Raţionalizarea spitalelor va modifica din temelii un sistem sanitar prăfuit,
învechit şi închistat în structuri nefuncţionale care nu s-au schimbat de 20 de ani şi care, în anul 2010, nu mai fac faţă nevoilor pacienţilor, dar şi angajaţilor din
Sănătate", a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Conform raportului, aproximativ 7,15 la sută din paturile existente în unităţile sanitare vor fi reduse, astfel încât structurile spitalelor să poată corespunde nevoilor locale. Reprezentanţii personalului medical şi local din fiecare judeţ au fost consultaţi şi şi-au dat acordul cu privire la aceste decizii, a precizat sursa citată.

Potrivit conducerii Ministerului Sănătăţii, ultima măsură a instituţiei nu va afecta acordarea de asistenţă medicală către pacienţi, deoarece au fost reduse, cu prioritate, paturile din secţiile care pot face servicii medicale în regim ambulator, ca de exemplu secţiile de dermatologie, oftalmologie şi boli interne.

În perioada următoarea vor fi emise ordinele de ministru cu noile structuri ale unităţilor sanitare.

La sfârşitul lunii februarie, trei echipe ale Ministerului Sănătăţii, conduse de către secretarii de stat, au început în teritoriu o amplă analiză a structurilor
organizatorice a fiecărei unităţi sanitare în parte. Evaluarea a avut ca obiect principal analiza şi eficientizarea unităţilor sanitare cu paturi, concomitent cu
reducerea numărului de paturi.

Ministerul Sănătăţii anunţa în 16 apilie că va transfera, până la 1 iulie, autorităţilor locale 373 de unităţi sanitare cu paturi şi va păstra 62.

Astfel, din cele 435 de unităţi sanitare publice existente în prezent, vor fi transferate autorităţilor locale, până la 1 iulie, 373 de spitale, respectiv peste 85 la sută din unităţile sanitare aflate în sistemul public.

În reţeaua Ministerului Sănătăţii vor rămâne 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, spitale clinice judeţene de urgenţă din centrele universitare importante, spitalele cu profil de psihiatrie şi cele de monospecialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke Attila: MS va achita toate datoriile spitalelor înaintea predării către autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke Attila: MS va achita toate datoriile spitalelor înaintea predării către autorităţile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei