Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat la achiziţie

Duminică, 3 Ianuarie 2010 (14:03:13)

Franţa încearcă, de două luni, să vândă surplusul de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1, autorităţile purtând negocieri cu mai multe ţări, printre care s-a numărat şi România, care a renunţat însă la achiziţionarea vaccinului, relatează Le Parisien în pagina electronică de duminică.

Franţa a achiziţionat 94 de milioane de doze de vaccin în luna iulie, când ameninţarea gripei era considerată mult mai gravă, iar specialiştii recomandau imunizarea cu o doză dublă de vaccin.

La începutul lunii noiembrie, Agenţia Europeană pentru Sănătate (EMEA) a anunţat că pentru imunizare este suficientă o singură doză de vaccin, iar Ministerul francez al Sănătăţii a decis să vândă o parte din vaccinurile suplimentare.

Începând de la jumătatea lunii noiembrie, ministerele Sănătăţii şi de Externe au început să abordeze ambasadele străine la Paris, cerându-le să anunţe dacă ţările respective au nevoie de vaccin.

România s-a numărat, alături de Bulgaria, Ucraina, Qatar, Egipt şi Mexic, printre primele ţări care au început negocierile. Ulterior, România şi Bulgaria au renunţat la cumpărarea de vaccinuri, în timp ce Qatarul şi Egiptul au semnat deja contracte cu Franţa.

Autorităţile franceze intenţionează să vândă la preţul de achiziţie cele patru tipuri de vaccin de care dispun, dar trebuie să facă faţă concurenţei altor ţări ale căror rezerve depăşesc necesarul, printre acestea numărându-se Germania, Elveţia sau Olanda.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat la achiziţie.
 Vizualizări articol: 369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a negociat cumpărarea de vaccin pentru gripa A/H1N1 din Franţa, dar a renunţat la achiziţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei