Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primele două zile ale acestui an s-au înregistrat 33 de accidente rutiere, soldate cu opt morţi

Duminică, 3 Ianuarie 2010 (14:03:54)

Ministerul Admiistraţiei şi Internelor (MAI) informează că în primele două zile ale acestui an s-au înregistrat 33 de accidente rutiere, soldate cu opt morţi şi 28 de răniţi grav.

De asemenea, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni contra circulaţiei pe drumurile publice, pentru care sunt cercetate 18 persoane (trei pentru conducere fara permis, 13 pentru conducere cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală etc).

În noaptea de Anul Nou şi în primele doua zile ale anului 2010, aproximativ 30.000 de lucrători ai MAI, din care 11.200 de poliţişti, 4.150 de jandarmi, 3.260 de poliţişti de frontieră şi 10.400 de lucrători ai IGSU, au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea unui climat de normalitate la manifestările publice organizate în această perioadă.

La nivel naţional, structurile MAI au înregistrat aproximativ 1.000 de evenimente şi fapte ilegale: 308 - Poliţia Română, 29 - Jandarmeria Română, 9 - Poliţia de Frontieră şi 661 - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În aceasta perioadă, poliţiştii au reţinut 21 persoane şi au depistat 13 persoane urmărite la nivel naţional. În cadrul evenimentelor constatate, poliţiştii
cercetează 81 de persoane, dintre care 57 pe linie judiciară, iar 18 pe linie de circulaţie rutieră.

De menţionat ca, în data de 2 ianuarie, au fost raportate 134 evenimente, constatându-se scaderea numarului acestora cu 40 la sută faţă de media ultimelor şapte zile.

Jandarmii au executat peste 900 de misiuni pentru mentinerea si asigurarea ordinii publice, cele mai multe desfasurându-se cu prilejul manifestarilor cultural - artistice, în statiunile montane si pe traseele turistice adiacente acestora, si au aplicat 230 de amenzi contraventionale.

Poliţiştii de frontieră au constatat nouă fapte ilegale (dintre care două tentative de trecere ilegală a frontierei, trei - economico-financiare şi trei - la regimul circulaţie) savârşite atât de cetateni români cât si straini, aplicând cinci amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

În aceste doua zile ale lui 2010, au tranzitat frontierele ţării aproximativ 25.800 cetăţeni, dintre care 12.200 pe fluxul de intrare şi 13.600 pe fluxul de ieşire din ţară, cu aproximativ 8.500 de mijloace de transport.

Lucrătorii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 91 de incendii, au acordat asistenţă medicală de urgenţă în 570 de cazuri, executând 34 de intervenţii la inundaţii şi 23 de misiuni de descarcerare. Incendiile produse în aceasta perioadă s-au soldat cu şase morţi şi un rănit.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În primele două zile ale acestui an s-au înregistrat 33 de accidente rutiere, soldate cu opt morţi.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În primele două zile ale acestui an s-au înregistrat 33 de accidente rutiere, soldate cu opt morţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei