Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roman Polanski a fost arestat la sosirea în Elveţia, unde mergea la Festivalul de Film de la Zurich

Duminică, 27 Septembrie 2009 (14:03:41)

Cineastul franco-polonez Roman Polanski a fost arestat sâmbătă, la sosirea sa în Elveţia, unde se pregătea să participe la Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, informează AFP.

Arestarea cineastului face parte dintr-o procedură iniţiată de autorităţile americane în urmă cu peste 30 de ani. Cineastul în vârstă de 76 de ani a fost arestat, în 1977, la Los Angeles, în urma plângerii părinţilor unei fete de 13 ani, care ar fi întreţinut raporturi sexuale cu regizorul. Acesta a pledat, atunci, vinovat, la capitolul "relaţii sexuale ilegale" şi a petrecut 47 de zile în închisoare.

La sfârşitul lui ianuarie 1978, înainte ca avocaţii săi să se întrunească cu un judecător care a sugerat că îl va închide, Polanski a plecat în Europa. De atunci, Polanski nu a mai păşit pe tărâm american, fiind pasibil de arestare.

Polanski urma să fie celebrat la Festivalul Internaţional de film de la Zurich, care se desfăşoară între 24 septembrie şi 4 octombrie. Polanski urma să primească premiul pentru întreaga activitate şi, în cadrul festivalului, vor rula câteva filme din opera sa. Retrospectiva Roman Polanski include "Cuţitul în apă" (1962), debutul acestuia, "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", ultima peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.

Duminică era programat un eveniment omagial în cinstea lui Polanski, care urma să susţină un atelier pe marginea operei sale. Printre regizorii care au fost celebraţi, în trecut, la festivalul de la Zurich s-au numărat Constantin Costa Gavras, Oliver Stone şi Stephen Frears.

Polanski a fost subiect de discuţie şi anul trecut, la festivalul de la Zurich, când a fost proiectat documentarul Marinei Zenovich, "Roman Polanski: Wanted and Desired", care prezintă controversata anchetă legată de el.

Regizorul urmează să termine adaptarea thriller-ului politic "The Ghost" de Robert Harris. Distribuţia filmului care va intra în cinematografe în 2010 include nume precum Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams şi Kim Cattrall.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roman Polanski a fost arestat la sosirea în Elveţia, unde mergea la Festivalul de Film de la Zurich.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roman Polanski a fost arestat la sosirea în Elveţia, unde mergea la Festivalul de Film de la Zurich0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei