Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2009 - Anul XIV, nr. 226 (4212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va vinde pe Bursă pachete de acţiuni de până la 5% din capitalul companiilor din energie

Duminică, 27 Septembrie 2009 (13:50:20)

Guvernul va vinde pe piaţa de capital pachete de acţiuni de până la 5% din capitalul societăţilor din portofoliul Ministerului Economiei, neprivatizate cu un investitor strategic, şi va lista Nuclearelectrica la BVB cu 10-15% din titluri, statul păstrând însă pachetul de control la companie.

Intenţia Executivului de a scoate la vânzare pe piaţa de capital, prin oferte publice secundare, pachete de acţiuni deţinute de stat la companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei este prezentată într-un document ministerial, în care se arată că vânzarea prin metode specifice pieţei de capital va reprezenta modalitatea principală de privatizare şi, în acelaşi timp, o sursă importantă de atragere de fonduri pentru proiectele de dezvoltare.

"Se va avea în vedere derularea de oferte publice secundare de vânzare, prin care se vor oferi spre subscriere pachete de acţiuni reprezentând până la 5% din capitalul social al societăţilor care nu fac obiectul unor strategii de privatizare către un investitor strategic. Ministerul Economiei va avea în vedere, în scopul atragerii de resurse financiare, şi derularea de oferte publice iniţiale pentru operatorii economici din portofoliu", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Pentru Societatea Naţională Nuclearelectrica este analizată oportunitatea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a unui pachet de acţiuni de 10 -15% din capitalul social, dar pachetul de control de acţiuni va rămâne în proprietatea statului.

"În coroborare cu prevederile strategiei energetice a României, se va analiza posibilitatea cuprinderii sucursalelor Nuclearelectrica 1 şi 2 în cadrul unei societăţi naţionale integrate", se mai arată în document.

Sursa citată relevă totodată că Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, va vinde, prin metode specifice pieţei de capital, şi pachete minoritare din acţiunile deţinute la companiile din portofoliu, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Ofertele publice vor fi derulate prin intermediari autorizaţi, iar momentul iniţierii acestor acţiuni, precum şi pachetul de acţiuni ce face obiectul unei astfel de vânzări vor fi stabilite prin ordin al ministrului Economiei.

Intermediarul autorizat va fi selectat prin licitaţie în conformitate cu legislaţia specifică pieţei de capital, pentru una sau mai multe societăţi comerciale. Preţul de ofertă va fi stabilit de către intermediarul ofertei publice şi va fi aprobat de minister.

Portofoliul Ministerului Economiei include 65 de companii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va vinde pe Bursă pachete de acţiuni de până la 5% din capitalul companiilor din energie.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va vinde pe Bursă pachete de acţiuni de până la 5% din capitalul companiilor din energie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei